icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Står på stand by tills vår efterlängtade lilla bebis kommer (beräknat 130511). Sedan blir det andra bullar.
7 december 2011 11:59
3

Någon med koll?

Jag kör inte LCHF, inte GI heller. Kör på att input ska vara mindre än output. MEN jag försöker ändå dra ner lite på kolhydrater, utan att plocka bort dem helt. Till frukost gör jag en egen müsli. Grymt god! Jag äter den varje dag. I varje portion müsli (som jag äter till fil) har jag ca ½ dl pumpafrön, ½ dl solroskärnor, 1 tsk linfrön, lite kanel och lite russin. Någon som har ett hum om hur mycket kolhydrater det är i detta? Skulle gissa att russinen är den största boven men hur är det med solroskärnor och pumpafrön? Någon som har koll?

Kommentarer

  • 7 december 2011 12:35
    Bummlan
    Är det kolhydraterna du är ute efter så innehåller russinen massor med socker. Vad det gäller pumpafrön, solrsokärnor och linfrö så står fett för den strösta E%. Bra fetter i och för sig. Det bästa du kan göra för att få kollen är ju att gå in i Livsmedelsdatabasen och kolla upp dina livsmedel. 0,5 dl av solroskärnor OCH pumpafrön blir en del kcal, men om dagens total tillåter det så är ju det i sig inga problem. 100 gr russin innehåller 69,4 gr kolhydrater.
  • 7 december 2011 12:36
    Det jag fann var: - 100 g pumpafrön squashfrön torkade är 567 kalorier (2373 kJ) - 100 g Solroskärnor 594 kcal, kolhydrater 12,6 g - 100 g Linfrön 373.7 kcal, 1563.5kJ - 100 g russin kcal 318, kolhydrater 69,4
  • 7 december 2011 16:38
    Du kan ju kolla fördelning mellan protein, kolhydrater och fett i matdagboken. Det brukar jag göra efter dagen är slut. Jag försöker också hålla nere på kolhydraterna och brukar kika där för att se att kolhydraterna ligger någorlunda lågt. Isodieten förespråkar ju en likafördelning mellan fett, protein och kolhydrater (33 % av varje m.a.o.) men jag brukar tänka att ett kolhydratsintag på runt 35-40 % är bra oavsett fördelningen i övrigt (man hamnar lättare på mer fett än protein är min erfarenhet).

Logga in för att skriva en kommentar.