icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
23 december 2010 13:28
3

Fullt upp samt brödrecept.

Ja så här dagarna före jul är de lite att stå i..Kommer på eftersom saker som jag vill göra... Som att sy ett förkläde till prinsessan och göra mammas julkorg, hon brkar alltid få en julkorg med lie div saker i... Hembakat nån sorts sill, dekorerade ljus, ordkort mm. Har även haft prinsessan här sen i går så lite har jag fått lagt på sidan ett tag.. skulle varit och invigt nya baddelen men hon är så förkyls så de får vli en annan dag.. Bakade ett bröd häromdagen som blev riktgt gott. Här kommer de, är taget från www.recept.nu.. Julbröd från förr 0.5 pkt jäst 1msk salt 1dl mörk sirap 1 flaska porter eller mörkt julöl 2 dl vatten 1dl olja (inte oliv) 1l rågsikt 1msk stött pomeranssakl 1msk stött fänkål 0,5tsk malda kryddnejlikor 1tsk ingefära 4 dl vetemjöl 1 dl russin om man vill (kaffe att pensla med) Gör så här 1. Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och sirap. Häll på porter eller öloch rör om. Låt vila i fem minuter. 2.häll i vatten, olja, rågsikt och kryddor. Blanda i hop degen och arbeta sist in vetemjölet.Knåda degen väl och lägg den att jäsai en rendiskad bunke. Täck degen och låt jäsa över natten i kylskåp. 3.Slå upp degen på bakbord. Knåda väl och bakla ut två runda bröd. Garnera ev med en stjärna av saffransdeg.. Lägg bröden på smord plåt eller bakplåtspapper och jäs 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader. 4.Pensla bröden med kallt kaffe. Grädda i ignens nedre del ca 35 min. Linda in de varma bröden i handduk och låt dem svalna.. Lycka till

Kommentarer

  • 23 december 2010 15:55
    hej tack för receptet verkar jättebra. Vad mycket du har hunnit med. hoppas du får en bra jul. hälsn yrla
  • 23 december 2010 21:51
    Solei
    Tack för receptet, det ska jag prova efter helgdagarna. Ha en skön helg! Julkram från solei
  • 25 december 2010 23:38
    Bajjan
    Kul med nytt recept, måste provas. Smakade det gott? Ser smaskigt ut! Ha det bra! Kram

Logga in för att skriva en kommentar.