icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Löparnörd med intresse för friluftsliv och jakt.
Hundrädd som blivit hundälskare på gamla dar. Har en jaktspringer och hennes dotter som är en korsning mellan springer och wachtel.
Önskar att dygnet hade mer än 24 timmar eller att helgen bestod av lite fler dagar ;-)
29 mars 2012 16:42

En salt tjej

har jag varit. Jag är en av de som aldrig triggats igång av sött, men däremot av salt. Nu när jag trappat ned på saltet så har jag märkt efter några veckor hur gott maten egentligen smakar. Salt döljer smaken och det är ju därför det vräks i onödigt med salt och socker i produkter som vi sedan ska äta. Undermålig mat blir säljbar på grund av aromer och allehanda tillsatser. Socker undviker jag helt och hållet, det enda jag sötar med då och då är honung. Jag har svårt att förstå alla dessa ersättningar för socker som finns på marknaden. Varför måste vi ersätta något dåligt med något som är lika dåligt för kroppen? Varför inte äta frukt som tillfredsställer vår dragning till det söta samtidigt som vi får i oss massa nyttiga fibrer & vitaminer och som vårt matsmältningssystem är byggt för att klara av. Självklart finns det ett svar på varför en massa ersättningsprodukter för socker kommer ut på marknaden, det finns de som vill tjäna pengar på vår naturliga dragning åt det söta - sött=ofarligt...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.