icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
När jag började min viktresa i augusti 2011 vägde jag 101,2 kg. När jag skrev in mig på matdagboken ett år senare hade jag gått ner 13,2 kg och startade om med 88 kg på vågen. Det finns fortfarande en hel del kvar att ta av innan slutmålet vid 75 kg Därav medlemskapet här på MD, som en skjuts i rätt riktning.

Följer ingen speciell diet, ät allt men inte alltid är mitt motto. Håller koll på kalorierna på ett ungefär, och tränar 2-4 dagar per vecka beroende på hur mycket tiden tillåter.

Bloggar på www.nathaliasliv.blogspot.fi http://nathaliasliv.blogspot.fi. Titta gärna in och lämna ännu mer gärna ett spår :)
8 januari 2013 08:53
4

Ett riktigt gott och hälsosamt bröd?

Som den totala icke-LCHF:are jag är så älskar jag bröd. Frukost är inte frukost utan en skiva gott bröd. Har en överkänslighet som gör att jag verkligen inte kan äta rågbröd eller surbröd. Jag är dock altlid på jakt efter hälsosamma alternativ till dem, i synnerhet för att få lite extra fiber. Nu har jag hittat ett bröd som är mycket gott och mjukt och om jag läst innehållsförteckningen rätt så är det ganska så hälsosamt! Polarbröd Extrem. Plus också för en relativt liten förpackning. Behöver inte frysas in för att inte bli grönt innan det hunnit ätas upp.. och så hålls jag mätt länge! Näringsvärden (Per 100 g) Energi kJ (kcal) 940 (220) Protein 9,9 g Kolhydrat 33 g varav sockerarter 4,4 g Fett 3,2 g varav mättat 0,44 g Kostfiber 10,6 g Natrium 0,45 g (motsvarande 1,1 g koksalt) Vad säger ni som är bättre på det här än jag, visst är det ett rätt bra bröd? [LANK]http://www.polarbrod.se/extrem.aspx[/LANK]

Kommentarer

  • 8 januari 2013 09:49
    Halfdevil
    Jag tycker det är ett helt okej bröd, har det alltid till soppa här....Jättegott. :) Kolla in wasas mjuka bröd oxå, där finns några goda sorter, min favorit ft är den som heter ljus fullkorn. Förresten, vad menar du med surbröd och rågbröd? Är det dom små lite sura, väldigt grova bröden du tänker på eller är det surdegs/rågbröd generellt?
  • 8 januari 2013 10:11
    Tror inte det går att få tag på annat bröd från wasa i det här landet än knäckebröd :S Antar att surbröd är en finlandssvensk benämning på vissa sorters mörkt rågbröd bakat på något visst sätt.. har mycket kvar att lära när det gäller skillnader mellan SWE och FIN märker jag :D
  • 8 januari 2013 10:22
    Halfdevil
    Okej, då vet jag vad du menar. Det var ju synd, för wasas mjuka bröd är riktigt gott och det är svårt att hitta bra bröd till bra pris i detta land,då de mesta brödet fylls med socker. Halvtysk som jag är, föredrar jag bröd utan socker men inte nödvändigtvis supergrovt och svart. :D
  • 8 januari 2013 10:29
    Det förstår jag bra..det hårda mörka rågbrödet var ingen favorit för mig heller förrän det att jag inte längre kunde äta det i princip :P hade konstiga magsjukor alldeles för ofta helt utan förklaring då jag började försöka leva hälsosamt. Tills jag testade med att sluta äta rågbröd helt, då upphörde magsjukorna. Har några ggr testat efter det för att det ju skulle vara "sååå gott", men jag har minsann fått ångra mig varje gång..! Ska ta en extra runda i brödhyllan men ja tror faktiskt inte att det finns. Men jag har iaf hittat detta polarbröd, man får vara glad åt det lilla! Och fibrerinnehållet är jättebra för att vara mjukt bröd så jag är nöjd :)

Logga in för att skriva en kommentar.