Hur gör ni?
Kommentarer
-
Brukar ha samma problem. Om det är gratäng eller liknande brukar jag gissa hur många kalorier det kan tänkas vara och sedan plussa på lite extra för att vara på den säkra sidan. Blir ju långt ifrån exakt men ibland är det bara till att gilla läget?
-
jo de får väll vara så :) har c:a 550 kalorier kvar att äta så jag får ta en liten portion och fylla upp resten med kalorisnåla grönsaker ! Den borde inte vara en jättekaloribomb då den bara består av pasta och olika grönsaker ingen kesella, grädde eller annat, jaja tack för tipset :) Får gilla läget !
-
Utgå från pastan: Te.x 100g torr pasta väger kokt ca 225 gram och e ca 360 Kcal Så om du väger din portion så kan du ha lite koll på ungefärlig kcal intag, Sen får man ta hänsyn till hur mycket grönsaker och annan vätska det finns i gratängen...
-
Tack DYR :) Då kör jag på 100 g = 360 kchl och sen plussa på grönsakerna! tack :)
-
Eftersom pastan e tillagad i gratängen så kommer den alltså väga ca 225 gram och det ger 360 Kcal... En ren gissning så skulle jag säga att ca 320-350 gram färdig gratäng ger ca 460-490 Kcal
Logga in för att skriva en kommentar.