vikten x 2 ?
Kommentarer
-
"RDI är idag 0,8 gram per kilo kroppsvikt och dag. Nuförtiden diskuteras det en hel del kring att den här gränsen troligen behöver höjas för äldre personer och i senaste förslaget till nordiska näringsrekommendationer verkar gränsen bli 1,2-1,5 gram protein per kilo kroppsvikt och dag. Även för idrottare är behovet högre än RDI. Här varierar gränserna lite men överlag kan man säga att den brukar ligga mellan 1,4-2 gram per kilo kroppsvikt och dag." "Om du däremot försöker gå ner i vikt så måste du tänka till en hel del. För tänk på ”normalsvensson” som då äter omkring 1 g/kg/dag och sen bara försöker ”äta lite mindre”. Den här personen kommer sannolikt inte ens att nå upp till RDI på 0,8 g/kg/dag. Resultatet blir en dålig viktnedgång med en ganska stor muskelförlust." "Fram tills dess så skulle jag säga att om du inte styrketränar regelbundet när du vill gå ner i vikt så bör du se till att få i dig omkring 1,6 gram protein per kilo kroppsvikt och dag. Det finns ingen fara med att ligga högre än så och upp till hela 3 gram per kilo kroppsvikt och dag är helt lugnt om du är frisk men det där extra proteinet blir nog mest bara dyrare mat. Om du däremot styrketränar regelbundet och verkligen försöker bli starkare under tiden du går ner i vikt så finns möjligheten att 1,6 g/kg/dag inte är fullt tillräckligt. Det är fullt möjligt att 1,6 g/kg/dag är mer än du behöver men jag ser personligen ingen anledning till att inte ligga på den säkra sidan och kanske sikta upp emot 2 g/kg/dag istället." Saxat ur Källa: [LANK]http://traningslara.se/proteinintag-vid-viktnedgang/[/LANK] Studien i sig är också intressant.
-
jag styrketränar 4dagar i veckan och derimot klättrar en dag i veckan så bygger muskler gör jag .
-
tack förditt svar
-
Det står i artikeln, studien utfördes på 39 friska unga militärer och hur de gruppindelades och hur studien genomfördes. Källhänvisningen om du vill läsa studien så som den publicerades på PubMed finns också i artikeln. Fast det är ju inget revolutionerande forskarna föreslår, att mer dietärt protein skyddar den fettfria massan vid viktnedgång. Det här var ju bara en studie som bekräftade gammal kunskap redan. Eftersom protein i vegetabilier tas upp lite sämre brukar de flesta jag pratat med rekommendera att man äter 0,80-0,85 gram protein/kg kroppsvikt och dag [KURSIV]mer [/KURSIV]än om man äter kött. Vid viktstabilitet bör en vegetarian eller vegan mao ligga på 1,6g/kg kroppsvikt och dag. Jag frågade runt lite när jag skulle leva vegetariskt, jag är ingen storkonsument av pulver även om jag tar hem det som nödlösning emellanåt. Jag ser en klar trend i att jag blir hungrigare de dagar jag slarvat med proteinintaget, mer benägen att äta saker jag inte annars skulle intressera mig för. Kokta ägg, kvarg och keso är kungligt för att boosta proteinintaget. :-)
-
tack för era svar jag ska faktiskt leta efter laktosfri kvarg borde ju finnas tycker jag...
-
Japp, det finns [LANK]http://www.valio.se/produkter/matlagning/valio-laktosfrir-matbakkvarg-03[/LANK] Sen om det finns i butikerna är en annan femma. :-)
Logga in för att skriva en kommentar.