Lasagne med zuccini och aubergin!
Kommentarer
-
Jag brukar göra på känn lite grann, men ungefär så här ser min lasagne ut: Skiva zucchinin och auberginen på längden eller i runda skivor (ca 5mm tjocka). Lägg på papper eller handduk och salta. Låt dom ligga minst en halvtimme, gärna mer, så att så mycket vätska som möjligt går ur dem. Koka ihop en smaskig tomatsås: 2-3 finhackade vitlöksklyftor + 1 finhackad gul/röd lök mjukas i 2 tsk olja När löken är genomskinlig tillsätter du krossade eller hela tomater på burk + 1 hönsbuljongtärning (valfritt) + div torkade kryddor (basilika, timjan oregano) + en morot (hel eller halv för sötma i såsen) och låter koka ihop i 30 min. Vill du ha köttfärs i lasagnen så steker du den nu. Pressa ur resterande vatten ur aubergin/zucchini. ringla lite olja i botten på en ungsfast form Böja med ett lager tomatsås (köttfärssås) och keso Lägg aubergin/zucchini ovanpå och fortsätt med lagren till allt är slut. Strö en god stark riven ost ovanpå och skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25 min.
-
Tusen tack för det receptet! Låter hur gott som helst!!
Logga in för att skriva en kommentar.