icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej rapchic här.
är så van att folk kan se min presentation sen innan detta vart en betalsida för det mesta så jag glömmer helt bort det.

Är en tjej på 24 år som nyss gift mig och vill hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver (är på en vikt så jag kangå upp och kan gå ner utan att det gör så mkt) och prata med en massa mysiga människor.
äter ovo-vegetarisk kost utan mjölk (tål det inte) så recept tips "super mat" och dyl är alltid välkommet.
bor på en gård med min man, våra gotlandskaniner och min syrras två katter (fd sommarjobbare nu vikarier som söker fast anställning). så jag har en hel del att göra om dagarna och ändå sitter jag här :P

vill som sagt hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver och öka min "allmänhälsa" så det är ofta det jag bloggar om (om ni ser mig måste jag vara duktigare) tex är det inte alltid jag kmmer ihåg den "gröna delen" av tallriken utan bara äter bönbiffar och potatis eller så har jag så mkt att göra här på gården att jag inte alltid prioriterar träningen (vilket jag borde) så påminn mig gärna.

Jag vill också bli starkare så att jag kan dra min del av att bo här på gården så att min man inte behöver jobba för två
21 juni 2012 09:13
6

äggrecept?

Igår fick hittade jag det första ägget vi hittat i hönshuset :D det är jättevacker och gyllenbrunt men... vad ska vi göra av det??? vi vet att vi íallafall inte ska koka det (för färskt) men vi funderar på att vänta tills vi har fler för att göra tex pannkakor, eller ska vi steka upp det direkt? gaah vi har väntat så länge nu men det här är nog mest jobbigt :/ nån som har nått ovo-veg(mjölkfritt) tips på vad vi kan göra med det? jag menar det måste ju bli rätt, det är ju bara en gång man får det första ägget! (och jag tänkte att så mkt prat det är om ägg här på forumet så kanske folk har nån ide ;) ) :)

Kommentarer

  • 21 juni 2012 09:33
    Egna ägg är överlägset godast! Om du bakar en sockerkaka på egna ägg kommer folk att tro att du haft saffran i för den blir så gul och fin! Jag vet inte om du ger dina höns matrester men om du gör det sk du inte ge för mycket fisk och skaldjur för då smakar äggen blä!
  • 21 juni 2012 09:29
    ohh då kanske man ska satsa på det, då är det ju minst "smaksättning" av annat så man kan känna smaken på bara ägget :D kanske ska man koka ett köpeägg samtidigt för att riktigt kunna jämföra
  • 21 juni 2012 09:24
    Visst kan du koka ägget! Låt det svalna helt under rinnande kallt vatten så går det att skala hyfsat bra också ;) Jag kokar ofta dagsfärska ägg. Passa på och kolla hur gul gulan är i jämförelse med köpeägg! Grattis "mormor"!
  • 21 juni 2012 09:36
    vi äter knappt fisk (jag är vegetarian och min man äter kött/fisk/fågel max 1 gång/veckan) så det kan vi undvika normalt. men nu går dom ju fritt så dom har antagligen ännu godare (iallafall nyttigare) ägg nu :D för iallafall riktig komjölk (opasturiserad) är ju mcyket godare på våren/försommaren :)
  • 21 juni 2012 10:09
    Mina höns går också fritt och äggen är kanongoda!
  • 21 juni 2012 21:24
    det funkade att koka och gulan var verkligen gul, jag menar jag hade ställt in mig på jättegul men den var mega super jättegul! ett tag började man undra om det var färgat ;) däremot var det jättemycket gula, och det är gulan jag gillar minst :( men det hade ju nått med hur länge dom varit lagrade om jag minns rätt, kanske ska kolla upp det så att dom blir ännu godare :)

Logga in för att skriva en kommentar.