det vart inte
Kommentarer
-
Jag hade en kompis som ville han hund, men var allergisk. Hon gick på akupunktur. Och det funkade. Låter som en smarrig och flitig dag du haft. Vad är "starkmat"? Jag gjorde en morotssopppa med ingefära, linser och tofu i förrgår som kommer att gå till historien! Den innehöll mjölk, men det är ju lätt att byta ut till sojamjölk eller nåt annat veganskt. Jorå, igår klarade jag att bestämma alla viktiga saker och göra det jag föresatt mig. Och hade en riktigt bra dag. Nu har jag bestämt att den här ska gå i smma spår! Hoppas du sover gott just nu, och att du får en riktigt riktigt bra onsdag!
-
starkmat är morfars påhitt (som han sa skulle göra en stark) orginaler jag minns var ca 1 dl havregryn, ca 1 msk vetegroddar, sylt och mjölk. inge kokning eller nått. nu har jag bytt ut havregrynen mot fibervarianten, sylten mot torkade aprikoser (, mjölken mot sojadryck) och lagt till torkade nässlor, b-jäst och pumpakärnor. men har haft flera varianter (tex mer frön, testat med sojamjöl för mer protein men det var inge gott m.m. jag gillar inte koncistensen av gröt, är för snål för soyghurt och blir inte mätt på mackor därför började jag äta starkmat på morgonen följde du nått recept med morotssoppan? är ensam hemma hela dagen och min man tycker inte om tofu så jag brukar passa på :)
-
Du har gjort starkmaten ännu starkare :) Min morfar sa att han blev så gammal och mådde så bra för att han ätit havregrynsgröt till frukost :) Jag gillar yoghurt och frukt eller bär jag. Ibland råa havregryn i och alltid lite proteinpulver. Men så är jag ju ingen renlärig vegan, nu för tiden. Jag följde det här receptet. Matklubben.se. Gå med vet jag. Kokaihop.se också. Båda är gratis och det finns massor av recept. Många som lägger ut recept de hittat i tidningar och sen piffat till. Urbra! Receptet blev verkligen ingefärsstarkt. Jag tar nog lite mindre nästa gång. Då älskar jag ändå ingefära :) För: 8 portione personer En god vegetarisk soppa. Ingredienser 500 g morötter 50 g ingefära 1 vitlöksklyfta 1 msk olja 4 dl mjölk 3 msk grönsaksfond 10 cm purjolök 300 g tofu 1 dl kokta linser Servering: Bröd Lägg till i inköpslistan Beskrivning Skala morötterna, ingefäran och vitlöken. Skär morötterna i mindre bitar, riv ingefäran och hacka vitlöken. Fräs det skurna och ingefäran i oljan i en kastrull. Blanda ner 4 dl vatten, mjölk och fond och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Skiva purjon mycket tunt och tärna tofun. Häll av linserna, skölj dem och låt rinna av. Blanda purjolök, tofu och linser och servera i soppan. Servera med bröd.
-
testade att göra en egen version av grönrutiga kokbokens mixade morotssoppa, jag bytte ut kryddorna mot ingefära ochla till tofu i tärningar, men får testa ditt recept med fast mer mjölkfri ;)
Logga in för att skriva en kommentar.