icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej rapchic här.
är så van att folk kan se min presentation sen innan detta vart en betalsida för det mesta så jag glömmer helt bort det.

Är en tjej på 24 år som nyss gift mig och vill hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver (är på en vikt så jag kangå upp och kan gå ner utan att det gör så mkt) och prata med en massa mysiga människor.
äter ovo-vegetarisk kost utan mjölk (tål det inte) så recept tips "super mat" och dyl är alltid välkommet.
bor på en gård med min man, våra gotlandskaniner och min syrras två katter (fd sommarjobbare nu vikarier som söker fast anställning). så jag har en hel del att göra om dagarna och ändå sitter jag här :P

vill som sagt hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver och öka min "allmänhälsa" så det är ofta det jag bloggar om (om ni ser mig måste jag vara duktigare) tex är det inte alltid jag kmmer ihåg den "gröna delen" av tallriken utan bara äter bönbiffar och potatis eller så har jag så mkt att göra här på gården att jag inte alltid prioriterar träningen (vilket jag borde) så påminn mig gärna.

Jag vill också bli starkare så att jag kan dra min del av att bo här på gården så att min man inte behöver jobba för två
1 september 2012 21:09
3

Matlådor kanske?

Jag tror jag ska samla på mig massa bra [UNDERSTRUKEN]frysbara[/UNDERSTRUKEN] matlåderecept, för just dom dagar (/veckor) som jag mår sämre och inte orkar laga mat. Nån som har tips på vad som går bra att frysa? Oftast rukar jag bara frysa bön/lins/ärt biffar/bollar, piroger, paj m.m. jag kan inte komma på så mkt annat som går bra att frysa (många soppor tex som jag äter har mycket potatis i sig och det fryser inte bra). Tror ni det är värt att frysa in tex pastasåser som bara tar 10-20 min att göra? eller annan snabbmat tex soppa? hmmm... när det gäller vissa storkok är jag van men det blir inte så mkt variation om man ska äta matlådor i lite mer än en vecka. ajja kanske kommer jag på nått ha en bra kväll /rapchic

Kommentarer

  • 1 september 2012 22:20
    pasta/couscous känns lite onödigt och frysa in då det går så snabbt att koka... jag ska altså inte frysa matlådor för jobb (har inget jobb, aktivitetsersättning på 100%) utan ha nått att ta fram då jag har aldeles för ont att laga mat, "tyvärr" så odlar vi vår egna potatis så det är oftast det vi äter i kolhydratsväg :/ ris funkar altså? det går ju de få gånger då vi inte äter potatis iallafall kött/fisk går ju för min man (vi ska göra en stor sats med köttbulloar snart) men inte för mig (vegetarian) men kanske bön/lins/ärt biffar/bollar funkar till sånt men det kämns väldigt ensidigt då vi oftast äter antingen soppa (med potatis i) eller sås/gryta (med potatis till) och det går ju att variera i det oändliga iallafall men att frysa... hmm...
  • 1 september 2012 22:30
    det känns bara nästan som hädelse att koka potatis i bitar, då skulle jag ju lika gärna kunna skala den också :/
  • 2 september 2012 10:06
    quinoa funkar den bra att frysa? det använder vi näst oftast... eller ja efter potatis kommer nog mjölmat (tex pannkaka) men efter det quinoa

Logga in för att skriva en kommentar.