välja te
men det är så svårt att välja, själv vill jag visa alla underbara sorter som finns som de flesta inte ens hört talas om...
.. men de flesta vill ju ha den parfymdränkta b- varan som vi svenskar kallar te
så jag brukar försöka göra en medel väg men 1 kanks e2 smaksatta och resten mer eller mindre neutrala.
men vad ska man bjuda på
jag har vissa saker jag bjuder på fast då olika sorter av dessa
blommande te: förra gången var det vitt blommande te men jag funderar på grönt denna gången
grönt te: oftast japanskt eftersom få vet att det är en så stor smakskillnad mellan kinesiskt och japanskt te
Oolong te: förra gången var det ett ljust oolong men nu troro jag det blir ett mörkt även fast jag själv föredrar ljust.
trad, smaksatt: tex rökt te (ok har bara aft rökt te i denna kategori) men jag funderar på jasminte istället.
smaksatt: tror det blir chai masaala denna gång kanske ett till eftersom chai masaala är ju traditionellt också eller kanske tex ett jasmin, ett rökt och ett chai?
aldrig: "rött te" eftersom det inte är ett te utan ett örtte, pu-erh eftersom det nog har för annorlunda smak för dom som inte är van, gult te, för dyrt helt enkelt (billigaste ligger väl på en sisådär 200 kr/hg.
de ideer jag har är
grönt blommande
vitt te (eftersom jag inte har vitt blommande)
mörkt oolong
chai masaala
rökt te/jasmin te/ smaksatt
japanskt grönt ????
har ni kanske nått favvote man man kanske skulle ha med?
Kommentarer
-
ja, dom smaksätter ju sådana teer genom att spreja på aromer i en metakkcylinder, frukt/bär bitar m.m. är mest för syns skull
-
Jag tycker om lapsang souchong, hur görs det? Är det "parfymerat"?
-
lapsang souchong är ett traditionellt smaksatt te som smaksättsgenom att få torka över furueld, helt ok alltså, jag brukar ha ett rökt te under föreläsningarna men ska ta ett jasminte denna gång istället (har haft problem med datorn så jag har inte kunnat svara förrens nu.)
Logga in för att skriva en kommentar.