icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej rapchic här.
är så van att folk kan se min presentation sen innan detta vart en betalsida för det mesta så jag glömmer helt bort det.

Är en tjej på 24 år som nyss gift mig och vill hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver (är på en vikt så jag kangå upp och kan gå ner utan att det gör så mkt) och prata med en massa mysiga människor.
äter ovo-vegetarisk kost utan mjölk (tål det inte) så recept tips "super mat" och dyl är alltid välkommet.
bor på en gård med min man, våra gotlandskaniner och min syrras två katter (fd sommarjobbare nu vikarier som söker fast anställning). så jag har en hel del att göra om dagarna och ändå sitter jag här :P

vill som sagt hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver och öka min "allmänhälsa" så det är ofta det jag bloggar om (om ni ser mig måste jag vara duktigare) tex är det inte alltid jag kmmer ihåg den "gröna delen" av tallriken utan bara äter bönbiffar och potatis eller så har jag så mkt att göra här på gården att jag inte alltid prioriterar träningen (vilket jag borde) så påminn mig gärna.

Jag vill också bli starkare så att jag kan dra min del av att bo här på gården så att min man inte behöver jobba för två
9 mars 2010 15:33
3

välja te

jag håller ju föreläsningar då och då om te och ska ha en föreläsning nu i slutet av mars, då bjuder jag även på te ca 5-7 sorter (beroende på hur lång föreläsningen är).

men det är så svårt att välja, själv vill jag visa alla underbara sorter som finns som de flesta inte ens hört talas om...

.. men de flesta vill ju ha den parfymdränkta b- varan som vi svenskar kallar te
så jag brukar försöka göra en medel väg men 1 kanks e2 smaksatta och resten mer eller mindre neutrala.

men vad ska man bjuda på
jag har vissa saker jag bjuder på fast då olika sorter av dessa

blommande te: förra gången var det vitt blommande te men jag funderar på grönt denna gången

grönt te: oftast japanskt eftersom få vet att det är en så stor smakskillnad mellan kinesiskt och japanskt te

Oolong te: förra gången var det ett ljust oolong men nu troro jag det blir ett mörkt även fast jag själv föredrar ljust.

trad, smaksatt: tex rökt te (ok har bara aft rökt te i denna kategori) men jag funderar på jasminte istället.

smaksatt: tror det blir chai masaala denna gång kanske ett till eftersom chai masaala är ju traditionellt också eller kanske tex ett jasmin, ett rökt och ett chai?

aldrig: "rött te" eftersom det inte är ett te utan ett örtte, pu-erh eftersom det nog har för annorlunda smak för dom som inte är van, gult te, för dyrt helt enkelt (billigaste ligger väl på en sisådär 200 kr/hg.

de ideer jag har är
grönt blommande
vitt te (eftersom jag inte har vitt blommande)
mörkt oolong
chai masaala
rökt te/jasmin te/ smaksatt
japanskt grönt ????

har ni kanske nått favvote man man kanske skulle ha med?

Kommentarer

  • 9 mars 2010 18:20
    ja, dom smaksätter ju sådana teer genom att spreja på aromer i en metakkcylinder, frukt/bär bitar m.m. är mest för syns skull
  • 10 mars 2010 11:19
    Jag tycker om lapsang souchong, hur görs det? Är det "parfymerat"?
  • 12 mars 2010 08:24
    lapsang souchong är ett traditionellt smaksatt te som smaksättsgenom att få torka över furueld, helt ok alltså, jag brukar ha ett rökt te under föreläsningarna men ska ta ett jasminte denna gång istället (har haft problem med datorn så jag har inte kunnat svara förrens nu.)

Logga in för att skriva en kommentar.