Brr va kallt
Kommentarer
-
Jag testar lite olika lågkalori alternativ, idag så provade jag barnmat. Det var första gången och inte så tokigt. Får väl se om jag provar igen. Ett alternativ till alla soppor och ägg som jag mest ätit annars när jag vill ha ett alternativ till nutrilett.
-
Varför barnmat?
-
Nä mina barn åt inte barnmat men det duger åt mig :) Fast det är ju inte något salt. Det är väl bra antar jag :) Jag mår faktiskt oförskämt bra :)
-
Besvären kan vara olika för oss LCHF:are. Jag reagerar med huvudvärk, kan tillomed få typ feber. Riktig abstinens alltså. Lättare varianten kan vara sötsug. Barnmat rekomenderas inte. Skulle inte ens ge det till barna
-
[KURSIV][/KURSIV][KURSIV]Ketos är ett tillstånd man hamnar i när man äter lågkolhydratskost - det tillståndet när man uteslutit kolhydrater så pass "bra" att kroppen ställer om sig på fettförbränning istället för kolhydratsförbränning. Många som går på ex. LCHF upplever det som att alla "besvär" som kommer med den ändrade kosten upphör när man väl hamnat i ketos. Börjar man sedan äta kolhydrater igen trillar man ur ketos och får börja om med jobbet att hamna där ;)[/KURSIV]
-
[KURSIV]Förtydligande: När kroppen ställer om sig på fettförbränning som [FET]främsta förbränning[/FET], istället för att bränna kolhydrater först som "vanliga" ätares förbränning gör.[/KURSIV]
-
Newbie, vad för "besvär" är det hunger eller vad?
-
Äggmjölk då är mättande
-
Äggmjölk??
-
Ett av alla recept som finns. Ingredienser: 2 ägg 25-50 g smör 2-3 dl kokande vatten Olika smaksättningar: Kakao Kanel Vanilj Kardemumma Saffran Mynta Citronmeliss Grädde Kaffe Bär Gör så här 1) Koka upp vatten. 2) Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen. 3) Stoppa i äggen och smaksättning. 4) Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder. Denna går att använda både kall och varm. För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel. (Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. ) Går bra att ha i kaffet också.
-
Tack :)
-
Finns massor av recept varianter om du inte skulle gilla just denna. Lycka till
Logga in för att skriva en kommentar.