icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Pia Rönnquist alias Thyndra
52 år och har med hjälp av Matdagboken halverat min vikt på 9 1/2 månad.
21 februari 126 kg
10 december 63 kg
Nu ska jag med matdagbokens hjälp hålla och stabilisera vikten !!!!

Det tog 1 1/2 år att gå upp till 104 kg.
Så åldern är nu 54 år.
Konditionen är märkligt nog ganska så okej fortfarande men nu är jag inställd på att
klara resan ner till målvikten för sista gången.
Och jag är otroligt lycklig över att ha er här på Matdagboken !!!
31 mars 2011 10:34
12

Brr va kallt

- 10 grader. Men skam den som ger sig, hundarna såg det inte som något hinder så varför skulle jag. Stavarna stod och väntade på bron så det var bara att ta dom och spatsera iväg. Firade med min chokladdrink när jag kom hem igen :) Var till stan och kollade blodtrycket och undertrycket pendlar mellan 90 och 95. Ska till läkaren nu i april så får vi se hur det blir. Hoppas på att få ordning på det med viktnedgången. Nu så är det dags för Biggest loser och en härlig dusch. Sen så sätter jag mig nog här en stund igen. Ska prova med en barnmatsburk till lunch, någon som har provat det? Och finns det någon som kan svara lite bättre på vad ketos är och varför dom strävar efter att komma i ketos?

Kommentarer

  • 31 mars 2011 13:38
    Jag testar lite olika lågkalori alternativ, idag så provade jag barnmat. Det var första gången och inte så tokigt. Får väl se om jag provar igen. Ett alternativ till alla soppor och ägg som jag mest ätit annars när jag vill ha ett alternativ till nutrilett.
  • 31 mars 2011 13:35
    Varför barnmat?
  • 31 mars 2011 13:29
    Nä mina barn åt inte barnmat men det duger åt mig :) Fast det är ju inte något salt. Det är väl bra antar jag :) Jag mår faktiskt oförskämt bra :)
  • 31 mars 2011 13:18
    Besvären kan vara olika för oss LCHF:are. Jag reagerar med huvudvärk, kan tillomed få typ feber. Riktig abstinens alltså. Lättare varianten kan vara sötsug. Barnmat rekomenderas inte. Skulle inte ens ge det till barna
  • 31 mars 2011 10:54
    [KURSIV][/KURSIV][KURSIV]Ketos är ett tillstånd man hamnar i när man äter lågkolhydratskost - det tillståndet när man uteslutit kolhydrater så pass "bra" att kroppen ställer om sig på fettförbränning istället för kolhydratsförbränning. Många som går på ex. LCHF upplever det som att alla "besvär" som kommer med den ändrade kosten upphör när man väl hamnat i ketos. Börjar man sedan äta kolhydrater igen trillar man ur ketos och får börja om med jobbet att hamna där ;)[/KURSIV]
  • 31 mars 2011 10:55
    [KURSIV]Förtydligande: När kroppen ställer om sig på fettförbränning som [FET]främsta förbränning[/FET], istället för att bränna kolhydrater först som "vanliga" ätares förbränning gör.[/KURSIV]
  • 31 mars 2011 11:56
    Newbie, vad för "besvär" är det hunger eller vad?
  • 31 mars 2011 13:46
    Äggmjölk då är mättande
  • 31 mars 2011 13:49
    Äggmjölk??
  • 31 mars 2011 13:52
    Ett av alla recept som finns. Ingredienser: 2 ägg 25-50 g smör 2-3 dl kokande vatten Olika smaksättningar: Kakao Kanel Vanilj Kardemumma Saffran Mynta Citronmeliss Grädde Kaffe Bär Gör så här 1) Koka upp vatten. 2) Smält under tiden smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen. 3) Stoppa i äggen och smaksättning. 4) Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder. Denna går att använda både kall och varm. För att värma äggmjölken igen så värm den långsamt på spisen medan du vispar med handvisp eller gaffel. (Likaså kan det vara bra att skaka eller vispa om äggmjölken när den stått ett tag, i kylen t ex, innan man ska dricka den. Eftersom fettet i äggmjölken "separerar" sig medan den står oanvänd men när man skakat/vispat om i den blir den fin igen. ) Går bra att ha i kaffet också.
  • 31 mars 2011 14:07
    Tack :)
  • 31 mars 2011 14:08
    Finns massor av recept varianter om du inte skulle gilla just denna. Lycka till

Logga in för att skriva en kommentar.