icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Pia Rönnquist alias Thyndra
52 år och har med hjälp av Matdagboken halverat min vikt på 9 1/2 månad.
21 februari 126 kg
10 december 63 kg
Nu ska jag med matdagbokens hjälp hålla och stabilisera vikten !!!!

Det tog 1 1/2 år att gå upp till 104 kg.
Så åldern är nu 54 år.
Konditionen är märkligt nog ganska så okej fortfarande men nu är jag inställd på att
klara resan ner till målvikten för sista gången.
Och jag är otroligt lycklig över att ha er här på Matdagboken !!!
9 december 2013 23:02
13

Det går fortfarande bra

om det inte vore för helgerna då. Då blir det lite mycket för mycket. Att julen närmar sig gör också att jag blir sugen på allt. Det har blivit en svacka i fantasin när det gäller matlagning, har ni inte några lättlagade favoriträtter att rekommendera? Veckorna går bra men fredag och lördag när jag vill göra lite extra god mat och så finns det inte någon fantasi. Den kommer förhoppningsvis tillbaka. Träning på F&S är i alla fall superkul. Gympa 3 dagar i veckan och styrketräning en dag. Dessutom så nöter jag på bp stavarna. Imorgon så har jag tänkt prova på liiiiite skidåkning. Inte utan att det blir spännande. Så långt tänker jag inte åka men ska försöka ta mig till skoterspåren och se om det finns en lagom runda uppkörd. Lycka till alla med viktminskningen. Alla sätt är bra utom dom dåliga och den bästa motionen är den som blir av. Kram och Pepp i massor till er alla !!!

Kommentarer

  • 10 december 2013 07:42
    mosel
    Ja, juletid är inte lätt. Vad duktig du är som tränar så mycket! Fortsatt lycka till! Pepp, pepp! :)
  • 10 december 2013 07:01
    gittan52
    Jag tror vi är många som har det lite extra jobbigt med att sköta oss matmässigt just nu. Pepp tillbaka!
  • 10 december 2013 08:41
    Jag valde att börja med kickstart för att den skulle sammanfalla med julen. Någon att hålla i handen och lotsa en igenom matträsket och godsakers frestelser. Tyckte jag var lite smart faktiskt. Jag har några favoriter i matdagboken som mina vänner har tyckt jättemycket om: Kyckling med grön curry och råris (går fort att göra), den spanska laxsoppan blev också uppskattad (snabb) och så grönsakssoppan med feta och räkor (också snabb).
  • 10 december 2013 09:52
    [FET]Gittan,[/FET] jag får kanske vara glad för att det inte blir något julbord för mig :) Julafton och nyårsafton räcker. :) [FET]Elisab[/FET], det är kul att variera soppan lite. kokade igår och då hade jag i väldigt mycket chilipulver. Det blev mycket bättre och inte alls för starkt, vilket jag tyckte var konstigt först. men det är klart att man kokar ju ganska så mycket. [FET]Mosel[/FET], Tack och massa pepp till dig också. [FET]Mamselle[/FET], jag ska kolla in dom där recepten, det ska vara lätt och gå fort :)
  • 10 december 2013 09:52
    Donnina
    Mamselle, gullig kisse du har! Härligt med dina kommentarer på matdagboken och bra tips på måltider. Ska börja laga några av dina recept, de verkar såå goda!
  • 11 december 2013 11:31
    Bgitta
    Vi har nog alla lite till mans / kvinns svårt att hitta motivationen så här års, men å andra sidan är det inte mellan jul och nyår vi blivit feta - det är mellan nyår och jul :-) Kanske knoppen mår bra av lite avkoppling och kroppen av lite onyttigheter, så att man sedan är redo att ta i med hårdhandskarna 2014.
  • 11 december 2013 11:59
    Tja är det någon som är sugen på soppor från 16-1700-talet så har jag ett gäng som jag bjuder gästerna på ofta. De är väldigt uppskattade. Vet inte vart jag skall lägga dem. I den här bloggen eller finns det en receptsamling man kan stoppa in dem så att fler kan få ta del av dem. Jag har skall jag erkänna mest historiska kokböcker i min samling. Den enda soppa jag inte gillade var en romersk antik soppa - den får ni inte receptet på.Om ni inte direkt insisterar så...
  • 11 december 2013 21:34
    Från 16-1700 talet. Det låter inte som något lättlagat.... eller??
  • 11 december 2013 22:52
    Först och främst Donnina - tack för att du tycker om min lilla kattdam. Hon är 11 år och svanslös. Fastnade i skördeträska som barn. Numera rädd för alllt som brummar. Thyndra - det är inte alls krångligt. Jag har arbetat med historisk mat i 40 år och det är precis lika enkelt som vanlig matlagning - såvida man nu inte skall till och laga sockerkaka alla kajsa warg med 24 ägg! Och det skall vi inte!. Jag har en jättegod soppa på färska gröna ärter som kokas med vitlök, gullök, punjenötter, citron mm som sedan puréas. serveras med stekt brödskiva med parmesanost. Jag kan skriva ned exakta receptet om ni vill ha. Skall bara leta reda på det först. Det knepigaste jag lagat var grisjärnssoppa - den skall jag bespara er. Det var mycket svårt att ens få tag i grishjärnan och smaken och utseendet lämnar mycket i övrigt att önska. Mitt enda egentliga bottennapp på 40 års historisk matlagning. Om man bortser från att jag brände vid rsiet till en bankett för 150 personer och hade noll chans att laga till nytt. Det blev en utmaning.
  • 11 december 2013 23:09
    låter som om du är kock [FET]mamselle[/FET] Du får gärna ge oss ett recept på något gott, kan alltid vara kul att prova. jag har haft någon recept tråd tidigare, vet inte vart den är nu men du kan ju alltid starta en ny :)
  • 11 december 2013 23:36
    Hej Thyndra. Jo, jag har nog kockat en del i mina dagar. Jag började laga mat som 3 åring och när jag var 9 år bakade jag allt till familjen. Men här kommer det lustiga . Jag avskyr att laga mat! Jag bara råkar vara bra på det. Men helst vill jag att någon annan lagar mat om det så är bara att värma varma koppen åt mig. Ha ha, Tyvärr bjuder folk sällan hem mig eftersom de tror att de måste bygga torn och fläta potatis till mig. Jag älskar enkla maträtter och blir lika glad åt en hamburgare som sushi. Men att bygga avancerad mat med tusen ingedienser åt mig är bortkastat. stabbigt, slafsig mat är godast. Jag tror jag skall se om jag kan göra en matblogg och plåga er andra med lite historiska recept. Jag skriver om mathistoria och det kan kanske vara kul för folk att överaska sin familj med en medeltida middag eller en 1700-tals middag någon gång. Jag är uppvuxen med kinesisk mat och var bland de få icke kineser som kunder hantera pinnar som en infödd på 60-talet. Min mor brukade bjuda på kinesikt när det kom gäster och för oss barn var det en högtidsstund att se gästerna ratta runt med pinnarna och försöka perforera champinjonerna som studsade över duken. Den ena gästen efter den andra fick jobba för maten och till sist bönade de om sked eller gaffel. Idag har väl de flesta ätit med pinnar men då var det mycket ovanligt. Och som sagt vad, det fanns många vördsnadsfulla gubbar och tanter som blev tagna på sängen vid dessa middagar. Värdigheten for sin kos direkt. Paniken lyste i dem när de såg att de bara fick pinnar att äta med. Inga andra bestick. Som sagt vad, mycket lite roar en unge ibland...men det är på något sätt kul att se andra göra bort sig vid matbordet, speciellt om man är 5 år.
  • 12 december 2013 08:11
    jag ser fram emot några enkla medeltids recept :)
  • 25 december 2013 12:03
    Rårakor är gott :) allt med potatis nästan. Det blir slarv för mig också, en långpromenad ska det bli med bp stavarna idag :)

Logga in för att skriva en kommentar.