Ibland undrar jag
Kommentarer
-
Ja förr fanns ju inte lchf.. Men jag tror inte på det. Eller visst det funkar för vissa men mår kroppen bra av det? Det är jag tveksam på. Jag tror att vanliga tallriksmodellen är det som gäller!
-
ja annars ligger jag och min man illa till (vi gillar [UNDERSTRUKEN]inte[/UNDERSTRUKEN] fett) men jag tror också (det var till och med nån forskning som visade på det) att olika människor har lite olika behov, vissa ska ha mer kolhydrater och vissa mer fett, däremot fanns det inte som visade att man skulle utesluta varken det ena eller det andra
-
Lchf har funnits länge men i lite olika former och namn....Kolhydratsmetoden, atkins bla, bägge går ut på att äta mer fett och mindre kolhydrater och fanns redan på 60talet, om inte tidigare ändå. Har en gammal bantingsbok hemma som beskriver dom, lite småkul att kika i. Dessutom har den små streckgubgar som visar bra övningar för hemmaträning. :D. Personligen gillar inte jag heller varken stora mängder fett eller förbud så jag äter som jag alltid gjort, av allt men lagom. :)
-
det jag syftade på var att lågfetts kost var det som var "inne" eller "poppis" förr som att LCHF är poppis nu, det mesta i matväg har nog funnits förut, förutom möjligen labodlat kött
-
Aha, Tolkar som en kråka ibland. :D Ja då har det ändrats en del. 80-90 talet var ju riktigt hälsosamt, man skulle träna och vara smal samt äta nyttig mager mat och Susanne Lanefelt gympade för fullt på teven. En himla bra tid var det. :)
-
nog för jag tror att livsstilssjukdomar har (åtminstånde nästan) lika mycket med annat att göra äb bara kosten tex träning/vardagsmotion, kemikalier, matprocceser m.m. har du aldrig hört talas om det, det trodde jag alla hade (har kanske konstiga vänner) nej det finns inte ute än man vet inte hur man ska få till koncistensen än.
-
nog för många jägare/samlare äter stärkelserika rötter/knölar dagligen och även har det som huvudföda. honung har ätits i minst 10000 år och odlats i minst 7000 år så så nytt tror jag inte det är (det fina med vegetabilisk föda är att den inte springer bort. Man vill ju ha så mkt kalorier som möjligt för dom kalorier man förbränner därav har stärkelserika växter varit poppis)
-
Jojomaja.....Vi har inte samma åskter om det. Jag var ung på 80talet och jag har både ätit kakan och behållt vikten. Sunt förnuft och lagom är bra ord i det sammanhanget. :)
-
honuung kanske var lyx men stärkelserika knölar/rötter har/är huvudfödan för många jägar/samlar stammar, men även fett och kolhydratsrika växter var på menyn där det fanns, sörskilt om det var lättlagrat tex hasselnötter (finns en ö utanför england där man hittat 100 000 tals skärvor av hasselnötsskal från stenåldern. anledningen till att det länge varit den felsaktiga åsikten att jägar/samlare förr i tiden mest åt kött är för att växtdelsresterna multnar upp men det gör inte ben/skal lika ofta. även tex inuiter (som ju man ofta använder som anledning till att äta mycket kött) äter kolhydratsrika lavar (halvsmälta av renarna). och Det är också stot skillnad på köttet "då och nu" då jägar/samlare kött är fettfattigt, förutom möjligen på hösten i områden där det blir vinter. så fett har inte heller varit huvudingrediens på mat om amn ser så. om man går ännu längre tillbaka i tiden (ca 500 000 år tror jag) så åt vi väldigt lite animaliskt, ev nån fisk man fångat då och då, inseker eller as men vi har ju utveklats ur samma förfader som chimpansen vilket, ja är allätare men det äanimaliska är en extremt liten del.
-
för att se på hur man levde förr så hjälper det att se på nutida jägare/samlare som alla äter kolhydrydrater (även inuiter se ovan och massaier är inte jägare/samlare)
Logga in för att skriva en kommentar.