icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej rapchic här.
är så van att folk kan se min presentation sen innan detta vart en betalsida för det mesta så jag glömmer helt bort det.

Är en tjej på 24 år som nyss gift mig och vill hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver (är på en vikt så jag kangå upp och kan gå ner utan att det gör så mkt) och prata med en massa mysiga människor.
äter ovo-vegetarisk kost utan mjölk (tål det inte) så recept tips "super mat" och dyl är alltid välkommet.
bor på en gård med min man, våra gotlandskaniner och min syrras två katter (fd sommarjobbare nu vikarier som söker fast anställning). så jag har en hel del att göra om dagarna och ändå sitter jag här :P

vill som sagt hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver och öka min "allmänhälsa" så det är ofta det jag bloggar om (om ni ser mig måste jag vara duktigare) tex är det inte alltid jag kmmer ihåg den "gröna delen" av tallriken utan bara äter bönbiffar och potatis eller så har jag så mkt att göra här på gården att jag inte alltid prioriterar träningen (vilket jag borde) så påminn mig gärna.

Jag vill också bli starkare så att jag kan dra min del av att bo här på gården så att min man inte behöver jobba för två
4 maj 2012 06:47
10

Ibland undrar jag

Hur diskutionerna skulle sett ut här på forumet om det skulle funnits (med samma teknik) på 90 talet. typ tråder som "vad har minst fett" eller " äter jag för mycket fett" och liknande skulle jag kunna tänka mig. och råd som "ät mer potatis" eller "glöm inte kolhydraterna" kanske skulle vara vanligare svar :) Eller vad tror ni, skulle det inte vara så? så tråkigt att det inte är så på ett sätt, jag skulle nog kunna hitta många fler recept m.m. som skulle passa mig. ha en bra dag

Kommentarer

  • 4 maj 2012 06:50
    Ja förr fanns ju inte lchf.. Men jag tror inte på det. Eller visst det funkar för vissa men mår kroppen bra av det? Det är jag tveksam på. Jag tror att vanliga tallriksmodellen är det som gäller!
  • 4 maj 2012 06:52
    ja annars ligger jag och min man illa till (vi gillar [UNDERSTRUKEN]inte[/UNDERSTRUKEN] fett) men jag tror också (det var till och med nån forskning som visade på det) att olika människor har lite olika behov, vissa ska ha mer kolhydrater och vissa mer fett, däremot fanns det inte som visade att man skulle utesluta varken det ena eller det andra
  • 4 maj 2012 10:09
    Halfdevil
    Lchf har funnits länge men i lite olika former och namn....Kolhydratsmetoden, atkins bla, bägge går ut på att äta mer fett och mindre kolhydrater och fanns redan på 60talet, om inte tidigare ändå. Har en gammal bantingsbok hemma som beskriver dom, lite småkul att kika i. Dessutom har den små streckgubgar som visar bra övningar för hemmaträning. :D. Personligen gillar inte jag heller varken stora mängder fett eller förbud så jag äter som jag alltid gjort, av allt men lagom. :)
  • 4 maj 2012 20:46
    det jag syftade på var att lågfetts kost var det som var "inne" eller "poppis" förr som att LCHF är poppis nu, det mesta i matväg har nog funnits förut, förutom möjligen labodlat kött
  • 4 maj 2012 20:56
    Halfdevil
    Aha, Tolkar som en kråka ibland. :D Ja då har det ändrats en del. 80-90 talet var ju riktigt hälsosamt, man skulle träna och vara smal samt äta nyttig mager mat och Susanne Lanefelt gympade för fullt på teven. En himla bra tid var det. :)
  • 4 maj 2012 20:56
    nog för jag tror att livsstilssjukdomar har (åtminstånde nästan) lika mycket med annat att göra äb bara kosten tex träning/vardagsmotion, kemikalier, matprocceser m.m. har du aldrig hört talas om det, det trodde jag alla hade (har kanske konstiga vänner) nej det finns inte ute än man vet inte hur man ska få till koncistensen än.
  • 4 maj 2012 21:23
    nog för många jägare/samlare äter stärkelserika rötter/knölar dagligen och även har det som huvudföda. honung har ätits i minst 10000 år och odlats i minst 7000 år så så nytt tror jag inte det är (det fina med vegetabilisk föda är att den inte springer bort. Man vill ju ha så mkt kalorier som möjligt för dom kalorier man förbränner därav har stärkelserika växter varit poppis)
  • 4 maj 2012 21:27
    Halfdevil
    Jojomaja.....Vi har inte samma åskter om det. Jag var ung på 80talet och jag har både ätit kakan och behållt vikten. Sunt förnuft och lagom är bra ord i det sammanhanget. :)
  • 5 maj 2012 06:53
    honuung kanske var lyx men stärkelserika knölar/rötter har/är huvudfödan för många jägar/samlar stammar, men även fett och kolhydratsrika växter var på menyn där det fanns, sörskilt om det var lättlagrat tex hasselnötter (finns en ö utanför england där man hittat 100 000 tals skärvor av hasselnötsskal från stenåldern. anledningen till att det länge varit den felsaktiga åsikten att jägar/samlare förr i tiden mest åt kött är för att växtdelsresterna multnar upp men det gör inte ben/skal lika ofta. även tex inuiter (som ju man ofta använder som anledning till att äta mycket kött) äter kolhydratsrika lavar (halvsmälta av renarna). och Det är också stot skillnad på köttet "då och nu" då jägar/samlare kött är fettfattigt, förutom möjligen på hösten i områden där det blir vinter. så fett har inte heller varit huvudingrediens på mat om amn ser så. om man går ännu längre tillbaka i tiden (ca 500 000 år tror jag) så åt vi väldigt lite animaliskt, ev nån fisk man fångat då och då, inseker eller as men vi har ju utveklats ur samma förfader som chimpansen vilket, ja är allätare men det äanimaliska är en extremt liten del.
  • 5 maj 2012 06:59
    för att se på hur man levde förr så hjälper det att se på nutida jägare/samlare som alla äter kolhydrydrater (även inuiter se ovan och massaier är inte jägare/samlare)

Logga in för att skriva en kommentar.