icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej rapchic här.
är så van att folk kan se min presentation sen innan detta vart en betalsida för det mesta så jag glömmer helt bort det.

Är en tjej på 24 år som nyss gift mig och vill hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver (är på en vikt så jag kangå upp och kan gå ner utan att det gör så mkt) och prata med en massa mysiga människor.
äter ovo-vegetarisk kost utan mjölk (tål det inte) så recept tips "super mat" och dyl är alltid välkommet.
bor på en gård med min man, våra gotlandskaniner och min syrras två katter (fd sommarjobbare nu vikarier som söker fast anställning). så jag har en hel del att göra om dagarna och ändå sitter jag här :P

vill som sagt hålla koll på att jag får i mig allt jag behöver och öka min "allmänhälsa" så det är ofta det jag bloggar om (om ni ser mig måste jag vara duktigare) tex är det inte alltid jag kmmer ihåg den "gröna delen" av tallriken utan bara äter bönbiffar och potatis eller så har jag så mkt att göra här på gården att jag inte alltid prioriterar träningen (vilket jag borde) så påminn mig gärna.

Jag vill också bli starkare så att jag kan dra min del av att bo här på gården så att min man inte behöver jobba för två
1 september 2011 20:46
15

sparvuggla

Idag har varit en seeg dag, jag tror det är för att jag sovit dåligt några daga och kan inte "komma igång" med jobbet. så mkt tid har gått åt annat, har rensat, bär och persilja, tagit hand om djuren m.m men en hel del tid har jag inte gort nått. har däremot beställt en soybella från usa. blir förhoppningsvis inte så jättedyr frakt, men frakten kan bli mer än 1000 kr för att det ska bli lika dyrt som i svergie så det blir nog inte helt galet ändå. och för några minuter sen såg jag en sparvuggla på antennen efter att min man (som är amatörornitolog) ropat ut mig på gårn. det är den första sparvugglan som jag vet är en sparvuggla iallafall :) mat idag: frukost: starkmat Mellis: 2 rostade rågbröd m margarin och alfa alfagroddar på Lunch: en rödbets/persilja/lingon sallad med stekt ägg (tog kort men kan inte ladda upp det av ngn anledning) Middag: linssoppa och surkål brevid Kvällsmat: rotat rågbröd m kokt ägg och en banan brevi. träning: none arbete: mest sittande tex rensning av olika slag, och forskning för att hitta billig soybella, lite plock och djuren hoppas ni har haft närkontakt med naturen med idag :) hare

Kommentarer

  • 1 september 2011 21:06
    Tabirimiri
    jo det kan jag få,och inte världens roligaste djur.
  • 2 september 2011 19:21
    Oh, du har beställt en Soybella. Vad kul! När tror du att den kommer? Vad är starkmat? Den ovanligaste fågeln jag har sett är en spillkråka. Låter jag som en 08 nu???
  • 2 september 2011 20:52
    japp den är beställd men inte skickad eftersom jag måste godkänna frakten (blir väl imorgon för dom jobbar väl då det är natt här), starkmat är typ en blandning mellan okokt gröt och "mjölk" och müsli (i första tråden jag "såg" dig skrev jag ner det. jag klarar inte av koncistensen av gröt och är för snål för att hålla på med flingor och soyghurt och jag blir inte mätt av mackor så det är ett enkelt alternativ för mig. spillkråka är faktiskt lika ovanlig som sparvuggla så så 08:ig är du inte (jag kan bara det där med fåglar eftersom min man är amatörornitolog, så det är ganska nytt för mig)
  • 2 september 2011 21:59
    Vad kul. Jag såg spillkråkan på ett fält och undrade vad fasen det var för en. Den såg rätt märklig ut. Sedan hem och fram med fågelboken :) Det var en sommar då jag hade bestämt mig för att lära mig så många arter som möjligt. Det var rätt kul när man väl kom igång. Ja, jag har för mig att du har beskrivit starkmaten förut. Ibland blir det många inlägg att hålla reda på. Har för mig att jag blötlade hela korn över natten någon gång för evigheter sedan. Det blev godare och mer att tugga. Jag blir mätt på mackor, aldrig gröt. Precis tvärt om, alltså. Efter gröt sätter hungern i efter bara en timme.
  • 3 september 2011 07:48
    jo om jag skulle börja med gröt (tex man får barn alla ska äta gröt, då kan man göra en stor sats) då har jag fått tipset att blötlägga och sen röra ganska ofta, då blir koncistensen mycket godare. men starkmat ät inte rågröt (eller vad nu det kallas) det är morfars påfund orginalreceptet (från när jag var liten han påstår att orginalreceptet är ett helt annat men det kan ju vara äldre än jag) är ca 1 dl havregryn, 1-2 msk sylt, 1 msk vetegroddar och mjölk. min version är lite nyttigare (1 torkad aprikos ist för sylt, + torkade nässlor smulade och pumpakärnor och när jag har B-jäst) och så har jag ju sojadryck istället, men jag började äta det i vuxen ålder för att få ned sesammjölken som inte är min favorit när det gäller smak.
  • 3 september 2011 13:31
    Ok. Jag har kopierat för inspiration. Man kan modifiera och göra sin egan starkmat, helt enkelt :) När det gäller sesammjölken. Jag testade ditt sätt, men det blev väldigt beskt trots att jag sötade med aprikos. Jag gör som jag lärde mig på ett hälsohem: 1 dl oskalade sesamfrön, 4 dl vatten. Man mixar fröna torra en bra stund, sedan spär man med lite vatten i taget. En tunn stråle först, därefter kan man ösa på med resten. Jag sötar inte med någonting och det blir inte beskt (knappt i alla fall).
  • 3 september 2011 14:05
    jag har oskalade för kalciumets skull, annars om jag inte ska ha det för kalciumets skull har jag helldre sojamjölk (mer protein) än sesammjölk gjord på slalade sesamfrön (inte alls lika mkt kalcium + massa fett)
  • 3 september 2011 16:24
    Jag talar om oskalade. Använder alltid det. Dubbelt så mkt kalcium som i vanlig ost (enl Vegetariska Kokboken). Men det blir inte beskt om man mixar dem torra. Fast jag tror att man kan uppleva smaker väldigt olika. Det som inte är beskt för mig kan vara det för dig osv.
  • 3 september 2011 16:26
    får testa att mixa dom torra, amn kan ju testa att ha bara aprikoser i blöt över natten om man vill söta ändå (+ aprikoser är ju rika på järn)
  • 3 september 2011 16:35
    Jag har levt med någon slags livslögn om att aprikoser innehåller B12. Skrev om det i en engelsk veganblogg och fick trettio arga personer på mig som sa att jag var farlig och spred desinformation. Vilken beta jag gick på :D
  • 3 september 2011 16:36
    Om man lägger aprikoser i ett glas och täcker över med vatten kan man mixa dem till "marmelad". Ska hålla i en vecka i kylen.
  • 3 september 2011 16:37
    Man får ta en hel påse om man ska göra marmelad.
  • 3 september 2011 16:37
    Alltså. De måste stå i blöt över natten först :)
  • 3 september 2011 16:38
    tror jag har recept på torkade aprikoser och inlagda persikor som mixas och kan funka som marmelad, men minns inte var *trött*
  • 3 september 2011 16:38
    med påse och allt ;)

Logga in för att skriva en kommentar.