icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sans blogg

199338
Jag har varit en hopplös jojo-bantare i större delen av mitt liv men aldrig haft mer än tio kilos övervikt förrän jag gick upp i vikt av mediciner. Nu ska det bli ändring på detta, för jag har bestämt att ett nytt och bättre liv väntar med en permanent omläggning av kosten och regelbunden träning. Det där sista med kost och motion lät trist, men det är det verkligen inte - saknar bara roligare ord!!
3 september 2011 13:51
2

Äntligen ute, kommer vovven att tänka

Vovven försöker seriöst fånga min uppmärksamhet med sina leksaker, med att springa ut i köket och tigga mat osv. Jag har dåligt samvete för tiden har inte räckt till så bra åt honom under veckan. Men nu ska jag kompensera med att vara ute läääänge i parken så att han inte missar en enda av sina kompisar. Morgonen började med te och två sportknäcke med skrapat tahini på. Senare har jag tänkt mig ärtsoppa. Den har puttrat en bra stund på spisen. Åh, jag glömde bort den hackade löken i soppan kom jag på nu. Till middag vet jag inte, men det blir nog morots/okarabiffar (igen) och sedan tänkte jag göra en gudomlig sesamknäck. Där gäller det att hålla fingrarna i styr och bara bryta några små bitar. Karaktären sätts på prov, men det har gått bra förut. Är det lördag så är det. Ha en bra dag, alla :)

Kommentarer

  • 3 september 2011 14:10
    min karaktär sätts på prov nu har en bakningsdag med 2 sorters bröd, muffins och "lite nyttigare brownies" har redan gjort klart muffinserna utan att smaka, men brownieserna måste jag nog smaka, har aldrig testat receptet förut. har aldrig testat sesamknäck, är det gott?
  • 3 september 2011 16:31
    Åh, du. Jag kommer förbi i kväll (önska kan man ju alltid). Sesamknäcken blir gudomlig, men inte riktigt fast och därför inte direkt knäckig som den man köper. Iaf mycket godare. Rosta 2.5 dl skalade sesamfrön i stekpanna. Se upp för de bränns lätt vid. Smält i 1/2 dl margarin och 1/2 dl mörk sirap. Häll upp grejen på ett bakplåtspapper, In i ugn på 240 grader i sex till sju minuter. Låt svalna.

Logga in för att skriva en kommentar.