När skolorna börjar är det slut på sommaren...
Kommentarer
-
testa att skriva matlista på vad du ska äta den veckan (jag erkänner är lite av och till men ska börja nu igen) jag har några matlistor jag varierar mellan beroende på vad det är för grönt på sesong (har döpt dom tex maj-oct som jag har nu) vi kan hjälpas åt att skriva några om du vill behöver fler listor att välja mellan, särskilt höst/vinter. jag började med att skriva upp alla recept jag kan/kan kolla upp i receptboken som jag brukar göra och sedan välja efter sesong och välja tex om jag gör något med tofu i (tex sushi) brukar jag nån dag efter ha nått med okara i (okaraboffar med wok tex) så att jag inte glömmer okaran och måste slänga. samma sak om jag äter tacos kan jag nån dag senare ha en maträtt med tortillasarna som blev över så jag slipper slänga dom + det är bra att ha en dag eller måltid per vecka som är restmatsdag.
-
Jag tar gärna inspiration av dina matlistor, Rapchic. Så fort jag läser recept... det finns alltid en massa ingredienser och kryddor som jag inte har och som måste köpas och så går hela hushållskassan för veckan åt till att göra ett enda recept. Just nu känns det som att jag bara samlar på mig stapelvaror. T ex har jag köpt ekologiska jordnötter, torkade aprikoser, solrosfrön, sesamfrön, färsk frukt, havregryn mm. Men jag vet inte vad jag ska göra med detta, så det blir mest att plocka och småäta av vad som finns. Jag gjorde grönsaksbiffar nyligen, ett pålitligt kort och som passar bra nu när det är säsong på rotfrukter. Jag kan lägga upp receptet på dem i receptavdelningen. Tofu har jag inte kommit igång att göra ännu, men det finns på planeringslistan.
-
Jag skriver receptet i bloggen istället.
-
om jag var du skulle jag börja med att skriva ner recept du "kan" (antingen utantill eller genom att ha receptet till hands) och om det inte är så många (du gillar väl inte så mkt att laga mat väl eller har jag missförstått) recept du vill lära dig/testa. kanske bäst att vi gör detta till en tråd i forumet? eftersom varken du eller jag har + medlemskap. mina stapelvaror är, torkade bönor/linser/ärter,sojabönor, torkad svamp, torkad frukt, krossade tomater, tomatpure, bönor på burk (för nödfall), frön och nötter jag tål, pasta/ris/couscous/quinoa och dyl, TVP (torkat "fejksojakött" billigt och bra vid nödfall), bakningsvaror (mjöler, socker m.m. men då bakar jag eget bröd och sötbröd), tahini, jordnötssmör, gryner av div slag (till tex gröt), soja, lök (kylskåp den enda grönsaken som är samma året runt sen försöker jag följa sesong och plocka eget), sojadryck (de flesta går ju att lagra), kokosmjölk om jag har detta på lager (vilket jag alltid har) så kan jag alltid göra en bra måltid. låter kanske mycket men jag bor 45 min från stan och eftersom vår bil varit sönder i ca 1 månad så har vi bara varit ner och storhandlat 2 gånger, så här på landet är det jättebra att ha reserver. och what the heck till och med ekonomer säger att man ska investera i mat så jag är ju jättesmart (var inte alls det jag tänkte på när jag köpte mkt mat men jag kan ju låtsas)
Logga in för att skriva en kommentar.