icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sans blogg

199486
Jag har varit en hopplös jojo-bantare i större delen av mitt liv men aldrig haft mer än tio kilos övervikt förrän jag gick upp i vikt av mediciner. Nu ska det bli ändring på detta, för jag har bestämt att ett nytt och bättre liv väntar med en permanent omläggning av kosten och regelbunden träning. Det där sista med kost och motion lät trist, men det är det verkligen inte - saknar bara roligare ord!!
27 augusti 2011 14:21
11

Nu ut i solen

Nu är det dags att ta vara på det fina vädret som vi har i Stockholm. Jag vet inte hur det är i andra delar av landet men hörde om regn och åska i Skåne av en kompis som ringde nyss. I går stod det på löpsedlarna om ev evakuering av New York på grund av orkan. Det låter ju hemskt. Sköt om er!

Kommentarer

  • 27 augusti 2011 15:18
    här är det mulet men annars fint men jag har så mkt att göra inne att jag nog inte kan vara ute så mkt mer idag, har dock planterat om massa jordgubbar idag så lite har jag varit ute iallafall
  • 27 augusti 2011 16:38
    Jordgubbar, åh vad gott! Jag fick tag i en ställning och silduk i går, så imorgon ska jag göra sojamjölk. Ska beväpna mig med gummihandskar :) som du tipsade om. Köpte ett par nya, fräscha. Jag har läst på flera ställen att man kan göra biffar av okaran, men det står aldrig hur man gör. Har du något tips? Tofu kanske det blir också, om jag har tid. Skönt att du hade tid att vara ute, lite.
  • 27 augusti 2011 16:57
    jordgubbarnas tid är nästan helt förbi och vi hade inte så många plantor i år men dom revade av sig desto mer så närsta år har vi :) du skrev om ett recept med bland annat morötter och andra rotsaker i, man kan byta ut "icke morots grönsakerna" i den mot okara, ska kolla om jag hittar var du skrev det jag skrev i den då men du kanske missade den)jag brukar mest göra biffar och sånt på fri hand utan recept så recept är jag lite dålig på. jag brukar också byta ut köttfärs mot okara när jag gör tacos.
  • 27 augusti 2011 17:24
    Ok, då förstår jag. Man borde kunna göra en pastasås med okara i, i så fall. Finhacka rotfrukter i matberedare, steka och ha i okara plus tomatsås. Man får väl experimentera lite. Läste någonstans att man kan torka för att ha till senare tillfällen också. Men vad menar du med "icke morots grönsakerna"?
  • 27 augusti 2011 17:31
    det var massa andra grönsaker som det skulle vara lika mkt som morötterna, dom byetr man ut. tycker att okara är lite sörjigt att ha i pastasås, men helt ok som substitut för köttfärs i tacos, men smaken är som... har också hört att man kan torka det men jag fryser istället, har inte så mkt i frysen så jag har plats, i skafferiet däremot är det knökafullt ;) hittade en blogg på nätet på engelska som hade ganska mkt recept med okara (blandannat kakor) typ no fat vegan eller likande få se om jag hittar den. fanns en massa recept utan socker och lågt på fett.
  • 27 augusti 2011 17:37
    här är vad jag räknat ut ungefär vad okara (färsk) har för näringsvärde Näringsvärde per 100 gram Fett: 2 gram Protein: 4 gram Kolhydrater: 2 gram Energi KJ: 178 Energi Kcal: 43 vet ej hur sänningsenligt det är men okara binder massa vatten, och det var det bästa jag kunde hitta. och här var sidan jag pratade om som hade mkt okararecept, har inte testat nått dock [LANK]http://blog.fatfreevegan.com/2006/07/okara-crab-cakes.html[/LANK]
  • 27 augusti 2011 17:40
    just bento har också okara recept
  • 27 augusti 2011 18:53
    Tack så himla, Rapchic :) Jättebra att veta näringsvärdet på okaran. Vansinnigt onödigt att kasta bort, verkligen. Jag kollade den engelska sidan, hon har en "soymilk machine", har aldrig hört talas om. Men jag tror nog att jag kommer att variera mig när det gäller "mjölk". Jag gör en del på oskalade sesamfrön, tycker det är gott. Bra kalcumvärde på den också. Sedan undrar jag om man inte kan mixa med lite olika smaker själv på havremjölken. Köpevarianterna har choklad (jättegod) och mango plus apelsin (jättegod). Jag hade lite svårt från början att vänja mig vid de veganska mjölksorterna, men nu kan jag inte tänka mig något annat. Tutt-mjölk känns helt galet vid det här laget :D
  • 27 augusti 2011 18:58
    sojamjölksmaskiner går att köpa i svergie men är ganska dyr, den sort som finns här heter soybella och går blandannat att köpas på rawfoodshop. annars om man är bra på språk ska det visst vara billigare att köpa från utlandet. men resultatet blir densamma fast med soybellan går det snabbare än att göra för hand. + man kan göra nötmjök av massa olika nötter/frön med soybellan med.
  • 27 augusti 2011 19:11
    Vad du kan mycket, jag blir imponerad!! Jag får se vad handlederna tycker. Ibland har jag hemsk reumatisk värk i dem och då kanske det blir jobbigt att krama ur silduken... i så fall kan det hända att jag önskar mig en Soybella. Men för nu får det gå bra med handkraft.
  • 27 augusti 2011 21:20
    jag har då önskat mig en länge men inte fått en :( jag tycker matlagning, hälsa och näringslära är jätte intressant och vegetarisk kost då eftersom det är det jag äter

Logga in för att skriva en kommentar.