Sju kilo ner sedan 7 augusti..!
Kommentarer
-
Grattis! Bra jobbat! :) Jaa det går mycket pengar till mat, kostar mer nu för mig när jag köper mycket mer grönsaker och då gärna ekologiskt. Men det är det ju värt! Jag tycker iaf att mat ska få kosta, eftersom det oftast är miljön, odlare i utvecklingländer och/eller djuren som får betala för våran sk "billiga mat". Men sen är det ju klart att man har olika förutsättningar rent ekonomiskt, jag har ju tur som har ett heltidjobb och ganska låga utgifter och därmed har råd. Lycka till nu och hoppas du slipper nån platå! :)
-
Hej Therese! Precis, du har rätt. Mat ska få kosta om den är ekologisk osv. Du har också rätt i att vars och ens ekonomiska förutsättningar inte alltid räcker till inköpen...
-
nu i sommar har väl jag om min man lagt ca 1500/månad på mat men då äter vi mest vegetariskt (han äter kött men det är sällan) lagat från grunden och sånt som är dyrast (grönsaker) har vi mest plockat ute hela sommaren (daggkåpa, rölleka och maskros i början av sommarn, sen svinmålla och nu svamp i massor och hela sommarn nässlor. men vi har ju tur med läget) vi har bara köpt billiga grönsaker som lök och ibland morötter. däremot på vintern kan vi ibland komma över 3000 trots att vi sällan äter dyra halvfabrikat eller äter ute. vi har tyvärr för tillfället inte råd att äta ekologiskt men man får hoppas att min "vilda mat" väger upp lite iallafall. för övrigt i pytt funkar ju svamp kanon (men är kanske för dyrt konserverade champinjoner funkar också), kokta bönor (kidneybönor ger fin färg på pytten) och nått som de flesta nog inte testat vilt grönt (daggkåpa, rölleka, maskrosblad/blommor men bäst är svinmålla) men den sesongen är ju i princip över... här uppe iallafall. + då får man i mer protein i pytten också :) (svamp har ju lika bra protein i sig som mjölk men det är ju mkt mindre av det)
-
nu känner jag mig dum... grattis (såklart trodde jag redan skivit det men nej)
-
Jag gick och köpte kantareller. Vet med mig att de är dyra så jag tog inte många. Killen som tog emot dem för vägning såg förtvivlad ut och frågade "var det allt?" Ja.. sa jag. "Då blir det tre kronor" svarade han efter att han vägt kantarellerna. Jag skämdes... och lassade på fler. Kom upp i tio kronor, haha! Kanske hade han fel på vågen. Jag vet inte ens hur svånmålla och rölleka ser ut. Daggkåpa hade jag ingen aning om att man kan äta. Tyvärr är väl allt i Stockholmstrakten så förorerat av bilavgaserna och för att inte tala om hundarna som pinkar överallt (jo, jag är hundälskare :). Jag får hålla inne med de dyrare grönsakerna, tror jag. Morötter, potatis och lök är bra, går att variera väldigt mycket. Jo, min pytt var både färglös och smaklös. Man kan inte lyckas alla dagar. Som tröst har jag min kvällsglass, mums! Man ska kunna göra veganglass i maskin. Såg på Elgiganten att de har en för 350 kr. Äter man varje dag blir det dyrt att köpa.
-
nog för några hemmakokta kidneybönor är en billig färgklick, för extra smak kan man marinera dom innan. japp daggkåpa kan man äta fast främst de unga bladen (sen blir de trådiga och beska. däremot de äldre bladen ska man torka och spara till när man har kvinnobesvär (pms, klimaktieriebesvär m.m.) jag växte ju upp i en byaskola så vi lärde oss dom växterna i skolan men det är väl lite annorlunda i stockholm och som du säger möjligheterna att skörda minskar nog rejält :( vad tur att jag inte är glassfantast, möjligen glasspinnar en varm sommardag eller vaniljglass med (hemmagjord) varm hjortronsylt
-
Jag var ingen glassfantast innan jag blev vegan. Det är chokladsmaken jag vill åt :) Nu har jag sett att de har ljusa chokladkakor på Goodstore. Fast inköpen där är glesa. Att marinera kidneybönor var något nytt och bra! Jag minns inga växter alls från skolundervisningen. En lärare som pekade på en björk på skolgården, typ :D
-
snacka tråkig skolgång, när det var sesong (höst och vår ibland vinter) hade vi "skogsmulledag" nästan en gång i veckan, eget skidspår etc etc det tråkiga med det är att alla byaskolor är i riskzonen att bli nedlagda eftersom dom är "för dyra" (var 62 elever i min skola när jag gick i femman, från 1:an till 6:an 62 st altså.) och ändå så får "byaskolseleverna" bäst betyg sen. det visar bara vad som är viktigsast för politiker och inte är det eleverna. jag hoppas bara att när jag får barn att dom får gå i en byaskola, dagiset (ok det heter förskola nu) är ett ur och skur dagis iallafall och det är ju bra... om det nu får vara kvar. men tofuline choklad smakar ju urk :( vaniljen däremot är godare än vanlig och samma med glasspinnarna. mörk choklad då? den är oftast utan mjölk (och såå mkt godare tycker jag) men goodstore chiklad är god (av ljus har jag bara testat "bakchokladen" hade tänkt baka av den till jul en gång eftersom jag alltid beställer från goodstore vid ju, men det blev inget kvar att baka av. dock mest min mans fel)
-
Min son gick på ett ur och skur dagis när han var liten. Fast vi bodde nästan mitt i stan fanns det en närliggande skog. Han fick flytta dit från ett dagis där de hade hysteriska aktiviteter jämt, föräldrarna krävde det (!) Jag älskar Tofuline choklad. Men man tycker ju olika :) Det finns bara en mörk choklad som jag gillar, som inte har någon beska, men kan aldrig komma ihåg vad den heter. Måste fråga sonen (han är laktosintolerant och har koll på sådant). Åt en ljus choklad från goodstore idag. Den smakar precis som ljus. Konsistensen är lite annorlunda, men det är inget som stör. Marabou har ju inte patent på ljus choklad som tur är. Deras mörka smakar pest...:/
-
japp deras mörka är hemsk + den innehåller mjölk ända upp till 80% arn. ironiskt nog är Icas egna mörka jättegod på det söta sättet (jag tycker om både dom lite sötare och dom lite beskare) både den smaksatta (tranbär) och den neutrala, köper den före dyra märken any day. min mage blir lite konstig om jag äter för mkt mörk choklad så jag har inte ätit på länge men det är nån till sort som är sötare. och en annan favvo är anton bergs choklad salmiak, men då ääälskar jag lakrits
Logga in för att skriva en kommentar.