icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag tycker om kroppen, den är en finurlig grej. De senaste åren har jag börjat förstå hur nära det fysiska och det psykiska hänger ihop. Om jag äter skräp så mår jag skräp, om jag äter det som kroppen tycker om så mår hela jag bra.
Jag är en av dem som inte tror att man blir fet av fett, inte heller grön av grönsaker. Däremot inte sagt att alla måste tycka lika.
Min egen erfarenhet av lågkolhydratskost är att den gör mig mätt och tar bort fokus från mat och ätande. Att planera en middag och sedan stå vid spisen i flera timmar är underbart och inget jag vill ta bort ur mitt liv. Men jag vill bestämma över mina mattankar och det gör jag bäst med ett ständigt lågt blodsocker.
27 april 2014 12:56
1

Att nolla

Sedan i tisdags har jag "nollat", det vill säga ätit så minimalt med kolhydrater som bara är möjligt. Mina måltider består av kött eller fisk men smörsås (bea eller hollandaise) eller majjo. Ägg i alla dess former, kokta mosade med majjo är en favorit. Fettkaffe, kaffe mixat med kokosfett och osaltat smör, har blivit en favorit som funkar oavsett tid på dygnet (jag har till och med köpt koffeinfria kapslar till min nespressobryggare). Vikten har rasat, 2.8 kilo ner sedan i tisdags morse. Jag är medveten om att mycket är vätska och att jag kommer att gå upp igen när jag äter mer kolhydrater. Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet av "nollning" eller fakir och vill dela med sig till mig. Hur länge orkar man? Min tanke är att köra tre till sex dagar i veckan och en mer liberal LCHF de övriga dagarna, lite beroende på hur livet ser ut. Kan det vara en bra idé eller ska jag fokusera stenhårt till jag nått målet (4.7 kg kvar)? Hur mycket ska jag räkna med att gå upp när jag går över till min "vanliga" kost som förmodligen ligger någonstans mellan 20 och 30 gram kolhydrater? Jag vet att alla kroppar fungerar olika men någon hint kan man kanske få.

Gillar

Kommentarer

  • 27 april 2014 14:44
    Låter som en bra idé att du satsar en period men sedan går över till att göra skillnad på vardag och helg. För mig handlar det ofta om att frukosten måste bli bra för att resten av dagen ska följa efter. Vardagar varvar jag köttfärsbiff med smör och ost, äggmjölksshake och bacon med ägg men på helgerna blir det en och annan finncrisp. Hur långa perioder beror på när jag tröttnar. Just nu steket jag en hel hög biffar åt gången och fryser in. Jag brer på smör och skivar över ost på morgonen innan jag tinar i mikron. Förutsatt att du håller dig tex på 20g kolhydrater per dag efter att du slutat nolla så bör du ligga still i vikt och inte gå upp alls. Lycka till! Jag ska följa din blogg och se hur det går för dig.

Logga in för att skriva en kommentar.