icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag tycker om kroppen, den är en finurlig grej. De senaste åren har jag börjat förstå hur nära det fysiska och det psykiska hänger ihop. Om jag äter skräp så mår jag skräp, om jag äter det som kroppen tycker om så mår hela jag bra.
Jag är en av dem som inte tror att man blir fet av fett, inte heller grön av grönsaker. Däremot inte sagt att alla måste tycka lika.
Min egen erfarenhet av lågkolhydratskost är att den gör mig mätt och tar bort fokus från mat och ätande. Att planera en middag och sedan stå vid spisen i flera timmar är underbart och inget jag vill ta bort ur mitt liv. Men jag vill bestämma över mina mattankar och det gör jag bäst med ett ständigt lågt blodsocker.
25 april 2014 10:19
2

Cravings

Dag fyra på fakirkost. Känner ingen hunger men idag, för första gången, har jag cravings. Nästa vecka ska jag bjuda på en middag hemma och satt och letade LCHF recept som känns trevliga att bjuda på. Sökningarna gick mot köttgrytor och jag insåg då att det skulle smaka väldigt bra med mat med många ingredienser i. Det är första gången på länge som jag känner att jag verkligen är sugen på något som jag själv säger nej till. Mera fettkaffe i magen och bita ihop, jag är glad att det är mat jag längtar efter och inte socker.

Kommentarer

  • 25 april 2014 16:25
    Fakirkost är strikt lågkolhydratskost. Vanligtvis så brukar man säga att ovanjordgrönsaker är ok när man äter LCHF, liksom mejeriprodukter med hög fettprocent. Jag har uteslutit även dessa vilket innebär att jag äter fett och kött (eller ägg).
  • 25 april 2014 19:58
    Donnina
    Mirein, Det är Sten-Sture Skaldeman som myntat begreppet fakirkost, googla får du se.

Logga in för att skriva en kommentar.