icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag tycker om kroppen, den är en finurlig grej. De senaste åren har jag börjat förstå hur nära det fysiska och det psykiska hänger ihop. Om jag äter skräp så mår jag skräp, om jag äter det som kroppen tycker om så mår hela jag bra.
Jag är en av dem som inte tror att man blir fet av fett, inte heller grön av grönsaker. Däremot inte sagt att alla måste tycka lika.
Min egen erfarenhet av lågkolhydratskost är att den gör mig mätt och tar bort fokus från mat och ätande. Att planera en middag och sedan stå vid spisen i flera timmar är underbart och inget jag vill ta bort ur mitt liv. Men jag vill bestämma över mina mattankar och det gör jag bäst med ett ständigt lågt blodsocker.
30 april 2014 07:52
2

En ny uppfinning

När man gör majjo och bea så blir det ju äggvitor över. För tillfället så gör jag mycket majjo och bea vilket gör att det blir många äggvitor. Det känns inte alls bra att kasta dem så jag har försökt prova fram olika saker som man kan göra med dem. I påskas vispade jag dem och blandade med mandelmjöl så blev det mandelkakor som man kan äta med grädde och bär. Men det skulle bli så väldigt många mandelkakor. Jag har också provat att steka dem som de är, funkar som tillbehör för fisk och kött men är ganska tråkigt. Igår provade jag nåt nytt. Hade sex äggvitor, dessa blandade jag med 150 gram riven ost. Jag vet att man inte ska äta ost när man äter fakirkost men jag var tvungen att prova. Röran smaksatte jag med salt och peppar och stekte på medelvärme ganska länge. Efter en stund så vända jag på alltihop genom att använda en tallrik så att det blev stekyta på båda sidor. Nu vet jag vad jag ska använda mina äggvitor till i framtiden för det här var jättegott.

Gillar

Kommentarer

  • 30 april 2014 11:08
    Donnina
    Bra användningstips för äggvitor! Jag gör majonnäs med hela ägget ( ja inte skalet ;-) , det går utmärkt att hälla alla ingredienser i mixerskålen och mixa på hög hastighet. På nolltid har du en fin majjo som inte skurit sig om du haft samma temperatur på allt. Hur bea uppför sig om man gör likadant vet jag inte...
  • 1 maj 2014 01:47
    Jag brukar köpa äggvita på burk på affären :) smidigt till kalorisnåla omeletter, vispad äggvita med proteinpulver, maränger osv.

Logga in för att skriva en kommentar.