icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag tycker om kroppen, den är en finurlig grej. De senaste åren har jag börjat förstå hur nära det fysiska och det psykiska hänger ihop. Om jag äter skräp så mår jag skräp, om jag äter det som kroppen tycker om så mår hela jag bra.
Jag är en av dem som inte tror att man blir fet av fett, inte heller grön av grönsaker. Däremot inte sagt att alla måste tycka lika.
Min egen erfarenhet av lågkolhydratskost är att den gör mig mätt och tar bort fokus från mat och ätande. Att planera en middag och sedan stå vid spisen i flera timmar är underbart och inget jag vill ta bort ur mitt liv. Men jag vill bestämma över mina mattankar och det gör jag bäst med ett ständigt lågt blodsocker.
23 juni 2014 21:11
2

Ny vecka och tillbaka till träningen

Midsommar och hela förra veckan blev lite hur som helst när det gäller träningen. Var i Stockholm tisdag och onsdag, då blev det kungsholmen runt två gånger, en gång springandes och en gång gåendes. Sen cyklade jag ju till jobb de dagarna jag var där, totalt sett 53 km. Och sen då... sen blev det inget alls.

Den här veckan blir det andra bullar, cykling till och från jobb idag med en liten bonusrunda på vägen hem, totalt 29 km. Och så ett pass body pump på det. En bra början, sex dagar kvar den här veckan.

Fakirkosten gick rätt ok förra veckan. Planen för den här veckan periodisk fasta, 15:9, som vanligt. Lunch med fakirkost och LCHF till kvällen.

Den här dagen bjöd på grillat kött med ost och sås till lunch och stekt fläsk med löksås och blomkål till middag. Jag vet att jag borde räkna på kohydraterna men jag orkar inte riktigt lägga in dem. Lunchen var fakir och middagen var ett LCHF-recept, det får räcka så. Kanske kan några jordgubbar få smyga sig ner i min mage innan det är dags att sova.

Kommentarer

  • 24 juni 2014 09:47
    utter

    Fakirdiet? Det lät spännande! :-)

  • 24 juni 2014 16:32

    Fakir innebär att man försöker att äta så minimalt med kolhydrater som möjligt. För min del så innebär det vanligtvis kött med några ostskivor på och sås. Har insett att det finns massor med goda färdiga såser i kyldisken som bara innehåller några få procent kolhydrater.

    Målet är att få igång fettförbränningen för att alla glykogendepåer töms (kolhydratinlagring i musklerna).

    Kollegorna tycker jag är konstig men jag trivs med det, på nåt sätt så blir det enkelt. Kött, ost och sås. Och så får matvariationen tillhöra kvällen.

Logga in för att skriva en kommentar.