icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag tycker om kroppen, den är en finurlig grej. De senaste åren har jag börjat förstå hur nära det fysiska och det psykiska hänger ihop. Om jag äter skräp så mår jag skräp, om jag äter det som kroppen tycker om så mår hela jag bra.
Jag är en av dem som inte tror att man blir fet av fett, inte heller grön av grönsaker. Däremot inte sagt att alla måste tycka lika.
Min egen erfarenhet av lågkolhydratskost är att den gör mig mätt och tar bort fokus från mat och ätande. Att planera en middag och sedan stå vid spisen i flera timmar är underbart och inget jag vill ta bort ur mitt liv. Men jag vill bestämma över mina mattankar och det gör jag bäst med ett ständigt lågt blodsocker.
1 maj 2014 06:15

Sockerkänslig

Igår blev det valborgsfirande med min sambo på vår balkong. En weber-elgrill inhandlades och på den lagades fläskfilé och majs. Serverades med sallad och café de parisås. Majsen hoppade jag över men för första gången på veckan så åt jag lite sallad (mixade salladsblad och gurka). Under grillningen så delade vi på en färdigblandad mohito. Inser att den är fullproppad med socker och med två centiliter alkohol på det så tyckte jag själv att kroppen reagerade. Kan detta vara möjligt. Vet ju att jag varit väldigt kontrollerad den senaste veckan men två deciliter sockerdryck och två centiliter alkohol?

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.