icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
24 mars 2011 13:52
5

LCHF och sockret...

Låter som en rubrik på en kass saga :) - men det är vår, och det diskuteras vikt konstant på jobbet. Men hörde något förut som gjorde mig fundersam... Jag har sen januari inte ätit socker, alltså som godis, bakverk mm. Nu sa nån att man kan visst äta lite grann även om man lever efter LCHF. Men det kan man väl inte och få önskad effekt, jag trodde att det var tillräckligt med sött skräp i vår mat ändå. Exempel färdigmat mm. Nä, jag kör nog på med mitt icke-socker tänk. Jag blir dessutom söt-sugen om jag börjar, det är jag säker på. Och nu känner jag inget sug, så varför sabba :)

Kommentarer

  • 24 mars 2011 14:23
    [KURSIV]Nix, inget socker alls är "tillåtet" i LCHF. Däremot finns ett substitut, ungefär som sötningsmedel för kaloriräknare. Det heter Sukrin och ser ut precis som strösocker, finns bland bakgrejorna i affären och funkar toppenbra - 0 kolhydrater. Men som du säger, varför äventyra när det funkar? [/KURSIV]
  • 24 mars 2011 14:44
    Det finns även Stevia att söta med hälskosten har den om man inte vill odla Stevia själv
  • 24 mars 2011 14:52
    det här sukrin som alla snackar om.. vaaaart finns de? och hur ser burken/flaskan ut? =D
  • 24 mars 2011 14:54
    [KURSIV]felician, det finns bland baksakerna i en väldigt "plastig" plastpåse. Kostar runt 70 kr.[/KURSIV]
  • 24 mars 2011 15:28
    #felicia du bor ju i Sthlm nästan så du har det på Daglivs,Ica supermarket och i hälsokosten

Logga in för att skriva en kommentar.