Kylskåpsrensning
Jag brukar med jämna mellanrum se till att ha kylskåps- och skafferirensning för att se till så jag äter upp min mat innan den passerar bäst före datum. Skafferirensningar tar ett tag men kylskåpsrensningar brukar jag se till att börja med ungefär en veckan innan jag ska resa iväg någonstans.
Veckan går då helt enkelt ut på att jag försöker äta upp mat som annars riskerar att ligga och bli dålig i kylen medan jag är borta. Det kan bli en utmaning att komma på saker att laga av det man har hemma men jag tycker bara att det är kul och att det ger en känsla av tillfredställelse när jag lyckas.
Idag var sista dagen på en kylskåpsrensning och det jag hade kvar var: broccoli, vitkål, några körsbärstomater, morötter, rödlök, ruccola, rökt lax och algsallad. Det var inte direkt någon match att komma på vad det skulle bli av dessa ingredienser - en skål med sallad såklart!
Många av dessa livsmedel hade säkert klarat sig över långhelgen men genom att göra såhär minskar jag risken att grönsakerna blir dåliga samt sparar lite pengar då jag inte köper massa nya saker bara för att jag är sugen på något särskilt.
Hur brukar ni göra när ni åker bort? Behöver ni slänga mycket mat eller försöker ni också planera?
Gillar
Kommentarer
-
Jag öppnar kylen och kollar vad som finns...och gör nåt av det helt enkelt.
En Kajsa alltså. 🐣👍glad påskhelg.
-
Vad lyxigt med för mycket ägg! Har du höns alltså Janina? Ja eller hur, jag blir mörkrädd av detta resursslösande
-
Haha ja det är nästan det bästa sättet att laga mat på och det visar verkligen att man kan laga mat om man "gör soppa av en spik"
Logga in för att skriva en kommentar.