Nybakat
Kommentarer
-
Har tänkt baka med snart men har ett annat recept
-
Skulle du kunna skriva ut receptet? : D Snälla rara... ^^
-
Tack du är en ängel...Det ska bakas morotsbröd idag : ) Kramar!
-
Självklart ska jag bistå med recepten :-) Jag har lagt in brödet här på receptsidan, men det kan ju ta ett tag innan det kommer upp så: [FET]Morotsbröd[/FET] 5 dl mjölk 50 g jäst 25 g rumsvarmt smör 2 tsk salt 2 msk honung (el sirap) 3 dl finrivna morötter 13-14 dl rågsikt (el lantvetemjöl) Till pensling: 1 ägg 1/2 dl solroskärnor 1/2 msk örtsalt Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. [FET]Torsk i tomatsås[/FET] 400 g torsk 1 purjolök 2 msk smör 500 g krossade tomater 4 msk creme fraiche (jag använder lättvarianten) ½ fiskbuljongtärning 1 dl vatten dragon salt peppar Tina fisken och dela i mindre bitar. Hacka purjolöken och fräs den i smöret. Häll sedan i tomaterna, kryddor, buljong och vatten och låt koka några minuter. Tillsätt sedan creme fraiche och fisk, sjud tills fisken är färdig. Servera med tex potatis, broccoli eller blomkål.
-
Kul att ni vill testa recepten - återkom gärna o säg hur det blev :-) Glömde skriva att fiskreceptet är beräknat för 4 portioner enligt mina portionsstorlekar, men det är ju upp till var o en!
Logga in för att skriva en kommentar.