icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här är jag - 29-årig godisråtta och kakmonster (ja, man kan se det blåa om man kommer nära) som gjort stora förändringar i livet senaste åren. Jag började på 78 kg under våren 2009 och gick sedan, sakta men säkert, ner till ca 60 kg (mars 2010). Men jag har sedan upplevt de problem som kan uppstå efter att ha nått målvikt - det fanns inte längre ett mål att kämpa mot, inga konkreta belöningar i form av minskningar på vågen eller måttbandet och det största problemet - jag började unna mig allt det där som jag avstod ifrån under viktminskningen och det slutade med frosseri. Detta har lett till viktuppgång på några kilo i olika omgångar och jag kämpar med att hålla mig viktstabil - en ständigt pågående kamp i mitt fall.

Jag försöker:
- Att alltid börja med att lägga upp grönsaker på tallriken och fylla till ungefär hälften. Då får ögat sitt och tycker att den mängden mat jag sedan lägger upp ser lagom ut.
- Ta en portion mat. Om jag skulle vara hungrig även en stund efter att jag slutat äta kan jag ta mer grönsaker eller en frukt.
- Äta frukost, lunch och middag med ett till två mellanmål varje dag.
- Träna minst fem pass/vecka. Variera träningen så att det blir både kondition och styrka i olika former.

Motto:
Gör fler sunda än osunda val!!!

Mål:
Genom träning och sund mat bygga upp en stark, frisk och snygg kropp!!
9 maj 2011 22:44
5

Nybakat

Har bakat morotsbröd ikväll. Himmel vad gott det är med nybakat bröd, fortfarande ljummet så att smöret smälter på... Det är vardagslyx!! Lagade mumsig middag innan - torsk i tomatsås med kokt broccoli till. Dessutom kalorisnålt vilket ju inte skadar :-)

Kommentarer

  • 9 maj 2011 22:48
    Har tänkt baka med snart men har ett annat recept
  • 10 maj 2011 06:36
    Skulle du kunna skriva ut receptet? : D Snälla rara... ^^
  • 10 maj 2011 08:14
    Tack du är en ängel...Det ska bakas morotsbröd idag : ) Kramar!
  • 10 maj 2011 08:00
    Självklart ska jag bistå med recepten :-) Jag har lagt in brödet här på receptsidan, men det kan ju ta ett tag innan det kommer upp så: [FET]Morotsbröd[/FET] 5 dl mjölk 50 g jäst 25 g rumsvarmt smör 2 tsk salt 2 msk honung (el sirap) 3 dl finrivna morötter 13-14 dl rågsikt (el lantvetemjöl) Till pensling: 1 ägg 1/2 dl solroskärnor 1/2 msk örtsalt Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. [FET]Torsk i tomatsås[/FET] 400 g torsk 1 purjolök 2 msk smör 500 g krossade tomater 4 msk creme fraiche (jag använder lättvarianten) ½ fiskbuljongtärning 1 dl vatten dragon salt peppar Tina fisken och dela i mindre bitar. Hacka purjolöken och fräs den i smöret. Häll sedan i tomaterna, kryddor, buljong och vatten och låt koka några minuter. Tillsätt sedan creme fraiche och fisk, sjud tills fisken är färdig. Servera med tex potatis, broccoli eller blomkål.
  • 10 maj 2011 13:01
    Kul att ni vill testa recepten - återkom gärna o säg hur det blev :-) Glömde skriva att fiskreceptet är beräknat för 4 portioner enligt mina portionsstorlekar, men det är ju upp till var o en!

Logga in för att skriva en kommentar.