icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här är jag - 29-årig godisråtta och kakmonster (ja, man kan se det blåa om man kommer nära) som gjort stora förändringar i livet senaste åren. Jag började på 78 kg under våren 2009 och gick sedan, sakta men säkert, ner till ca 60 kg (mars 2010). Men jag har sedan upplevt de problem som kan uppstå efter att ha nått målvikt - det fanns inte längre ett mål att kämpa mot, inga konkreta belöningar i form av minskningar på vågen eller måttbandet och det största problemet - jag började unna mig allt det där som jag avstod ifrån under viktminskningen och det slutade med frosseri. Detta har lett till viktuppgång på några kilo i olika omgångar och jag kämpar med att hålla mig viktstabil - en ständigt pågående kamp i mitt fall.

Jag försöker:
- Att alltid börja med att lägga upp grönsaker på tallriken och fylla till ungefär hälften. Då får ögat sitt och tycker att den mängden mat jag sedan lägger upp ser lagom ut.
- Ta en portion mat. Om jag skulle vara hungrig även en stund efter att jag slutat äta kan jag ta mer grönsaker eller en frukt.
- Äta frukost, lunch och middag med ett till två mellanmål varje dag.
- Träna minst fem pass/vecka. Variera träningen så att det blir både kondition och styrka i olika former.

Motto:
Gör fler sunda än osunda val!!!

Mål:
Genom träning och sund mat bygga upp en stark, frisk och snygg kropp!!
2 september 2010 22:44

Veckomeny a la skafferi

Skivstångspasset gick över förväntan idag. Jag var ju lite trött o kände mig svag innan, men väl där så gick det superbra. Tänk, så lite man kan känna sin kropp :-)

Åkte hem o åt supermumsig mat - citronpappardelle med kallrökt lax. Gottigott!! Sen har jag suttit o fixat ny meny för ett antal dagar framöver. Vi har så himla mycket mat i kyl/frys/skafferi så jag testade att utgå från vad jag har den här gången o leta recept utifrån det - istället för att leta goda recept först o sen köpa till det vi inte har som jag brukar göra... Det gick verkligen över förväntan och vi kommer att kunna laga middagar varje dag i två veckor nu utan att handla mer än några småsaker och lite färska grönsaker och mejeriprodukter. Det blir billigt o bra nu (pengarna har vi ju lagt ut innan....)

Jag gillar verkligen det här med en meny av planerade rätter. Vi gör en för ett antal dagar framöver och handlar så vi har grejer hemma till de rätterna. Sen när vi kommer hem sent från jobb/träning är det bara att plocka en rätt från menyn o börja laga. Det är skönt att slippa komma på eller tänka på att handla mitt i allt. Och så hjälper det mig att äta enligt min planering - det blir inga dumma köp i affären för att hungern river i kroppen eller dålig snabbmat för att jag inte har orken att tänka ut någon bra mat. Jag är ett planeringsfreak helt enkelt :-)

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.