Att planera ätandet
Har fortfarande ont i halsen. Nu har det också plussats på med hosta. Hu så segt det skulle vara den här gången då. Gå över!!!!
Funderar lite på helgen som kommer och hur jag ska få in allt (ätande) jag vill. Vi har bestämt att vi ska lyxa med våfflor imorn - våffeldagen är ju idag egentligen men det känns mysigare att ta det fredag kväll. Så det ska det få bli! Men jag har redan bestämt att jag ska få äta 2 st våfflor med sylt o grädde, det får faktiskt vara tillräckligt. Sen på lördag ska vi bjuda svärföräldrarna på trerätters middag, då har jag tänkt ut en meny som ska landa på ca 800 kalorier (förrätt: gravad lax o sparris, huvudrätt: ugnsstekt rostbiff med ljummen dinkel- och rotfruktssallad, efterrätt: kiwisorbet). Om vi äter en lätt lunch bara så ska det rymmas utan att behöva bli nåt kaloriöverskott har jag tänkt. Jag vill helst inte rusa iväg med ätandet nu, jag fýller nämligen år i nästa vecka och då vill jag med gott samvete kunna äta fika o tårta o vadhelst det nu kan bli (darling planerar hela dagen så jag vet inte vad som händer). Sen åker jag hem till mina föräldrar på fredag i nästa vecka och är hemma över påsken - då vill jag kunna njuta av all god mat både på påskbuffén men också till min födelsedagsmiddag där (då jag har beställt favvomat). Det är lite trist att man ska behöva planera för firande men det känns skönast så, då kommer jag kunna fira som bestämt utan att känna nån form av ångest. Och det är ju så jag vill kunna leva mitt liv - äta gott när det är festliga tillfällen och i övrigt äta en sund och bra vardagskost!!
Kommentarer
-
Bra att cykeln fungerar igen. Njut av våfflor och annat. Ha en trevlig helg.
-
Jag håller med, det känns skönt med att planera intag av festmaten. Då slipper man allt dåligt samvete och kan njuta till 100% av maten.
Logga in för att skriva en kommentar.