icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Här är jag - 29-årig godisråtta och kakmonster (ja, man kan se det blåa om man kommer nära) som gjort stora förändringar i livet senaste åren. Jag började på 78 kg under våren 2009 och gick sedan, sakta men säkert, ner till ca 60 kg (mars 2010). Men jag har sedan upplevt de problem som kan uppstå efter att ha nått målvikt - det fanns inte längre ett mål att kämpa mot, inga konkreta belöningar i form av minskningar på vågen eller måttbandet och det största problemet - jag började unna mig allt det där som jag avstod ifrån under viktminskningen och det slutade med frosseri. Detta har lett till viktuppgång på några kilo i olika omgångar och jag kämpar med att hålla mig viktstabil - en ständigt pågående kamp i mitt fall.

Jag försöker:
- Att alltid börja med att lägga upp grönsaker på tallriken och fylla till ungefär hälften. Då får ögat sitt och tycker att den mängden mat jag sedan lägger upp ser lagom ut.
- Ta en portion mat. Om jag skulle vara hungrig även en stund efter att jag slutat äta kan jag ta mer grönsaker eller en frukt.
- Äta frukost, lunch och middag med ett till två mellanmål varje dag.
- Träna minst fem pass/vecka. Variera träningen så att det blir både kondition och styrka i olika former.

Motto:
Gör fler sunda än osunda val!!!

Mål:
Genom träning och sund mat bygga upp en stark, frisk och snygg kropp!!
30 mars 2010 08:32
2

Hur bli avslappnad i ätandet?

Tack för de värmande kommentarerna ang min ohämmade smygätning/frossning. Jag tycker det är jobbigt att erkänna, men samtidigt måste jag ju inse att det finns en anledning till att jag vägt för mycket tidigare och behövt gå ner några kilon.

Jag har funderat massor på hur jag ska jobba med mig själv för att kunna bli avslappnad med mitt ätande. Jag vill inte gå runt o fundera på mat, planera när jag ska äta onyttigheter osv i hela mitt liv. Men just nu vet jag inte om jag "vågar" släppa mig själv. Så jag fortsätter registrera maten här ett tag till iaf, men jag ska verkligen försöka låta bli att planera så mycket i förväg. Jag kommer dock inte registrera mat från torsdag o framåt - då är det födelsedag o sen åker jag hem till mina föräldrar över påsk och då blir det många godsaker. Jag vill kunna fira ordentligt och ska därför låta bli att registrera o tänka på hur mycket jag stoppar i mig.

Förkylningen håller mig fortfarande i ett skruvstäd, så fort jag tror att jag kan lirka mig loss lite o kanske gå o träna lite i gymmet i alla fall så slår den tillbaka med full kraft. Så nu är jag tillbaka på ruta 1 igen känns det som - ont i halsen, snorig men nu också med en rejäl skrällhosta som pricken över i:et! Så himla tröttsamt! Och frustrerande att inte kunna träna, min kondition och mina muskler som jag byggt upp kommer att ha försvunnit helt efter de här veckorna :-(

Igår bakade jag bröd. Min tanke var att göra limpor egentligen, men det blev visst runda kakor till slut... Hm. Nästa gång får det bli limpor! Jag ska leta efter nåt kul recept på lite mörkare bröd till limporna!!

Kommentarer

  • 30 mars 2010 09:08
    det verkar som var och varannan är sjuk just nu.. men måste säga att jag hellre har hostan och förkylningen än magsjukan som också härjar.. krya på dig!
  • 30 mars 2010 18:31
    Samma här, min hosta är också riktigt seglivad. Det viktiga med ens eget matbeteendet är att man själv förstår vad som triggar en till att äta nyttigheter. När man väl vet det själv och vågar berätta för andra så har man faktiskt kommit ganska långt.

Logga in för att skriva en kommentar.