icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
2 augusti 2011 14:51

Bra matdag hittils med både matlåda till lunch och hemgjord musli som mellis!

Har hållt koll på dagens matintag på ett bra sätt idag även om det blev lite mer kolhydrater än planerat. Blev tyvärr vitt bröd (det enda som fanns) till frukosten men övriga kolhydrater har varit helt enligt GI. Planen är att det ska förbli så, har dock inte bestämt om jag ska göra zucchinilasagne av köttfärsåsen eller om det blir fullkornspasta till. Bjussar på mitt musli-recept (grunden är lånad från någon bok tror jag men lite förändrad beroende på vad som fanns i skafferiet): Fiberhavregryn ca 4 dl Rågflingor ca 4 dl Dinkelflingor ca 2 dl Havrekross ca 1 dl Vetekli ca 1 dl 1 dl vatten 2 msk rapsolja 1 msk accacia-honung ½ dl solrosfrön halverade hasselnötter i lagom mängd lite kardemumma Att tillsätta efter rostningen: torkade äppelbitar gula russin Blanda ihop de torra ingredienserna på en ugnspplåt (med kanter).Tillsätt vatten, olja och honung och arbeta in. Rosta i ugn i ca 20 minuter på ca 200 grader. (Rör om efter halva tiden). Ta ut när muslin är lagom knaprig, rör om och låt svalna på plåten. När muslin är sval kan man tillsätta den torkade frukten. Förvara i lufttät glasburk.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.