icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
26 juli 2011 08:39

Recept Pannkakor & Fläskfilégryta m råris

Någon efterfrågade recept på min meny och här är gårdagens Pannkakor och dagens Fläskfilégryta (jag tog fel låda ur frysen så det blev dagens lunch)... Pannkakor 1 portion / 3-5 stycken Ingredienser: 2,5 dl laktosfri mjölk 1 krm salt 0,5 tsk vaniljarom 1 dl siktat dinkelmjöl 1 mellanstort ägg Smör att steka i Färska bär eller sylt Tillagning: Rör ihop smeten. Grädda pannkakor i väl upphettad panna i smör Servera med färska bär eller sylt och ev lite vispad grädde eller vaniljglass. Fläskfilégryta i ugn 4 portioner Ingredienser: 500 g fläskfilé Smör att steka i Salt och peppar 1 burk (ca 180 g) konsverade chanpinjoner 1 burk (ca 180 g) konserverade kantareller 2 dl laktosfri mellanmjölk 1 msk Maizena Salt och peppar 2 påsar Bearnaisepulver alt ca 2 dl färsk Vatten enligt angiven mängd Tomatskivor eller inlagd paprika Kokt råris Tillagning: Putsa och skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn dessa i stekpanna i smöret och salta och peppra. Ta upp fläskfilen och bryn svampen lätt. Salta och peppra och tillsätt sedan mjölken. Låt mjölken koka upp under omrörning och tillsätt Maizenan. Låt puttra ihop till en sås/stuvning. Häll svampröran i en ugnsfast form och täck den med fläskfiléskivorna. För variation kan man toppa med tomatskivor eller lite inlagd paprika. Tillaga Bearnaisesåsen enligt förpackningen (matfettet går att hoppa över eller minska mängden på om man vill). Häll bearnaisesåsen över fläskfilén i ugnsformen och gratinera i ugnens mitt i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med kokt råris och sallad.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.