icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 januari 2013 10:55
1

Smaktest: Bästa LowCarb-brödet

[KURSIV]Har hittat ett kanonrecept på vad som verkar vara en LCHF-limpa. Total full-poängare så 10/10 som betyg. Kanongott bröd att rosta, ingen ägg-smak och nästan inga kolhydrater så det passar in i GI fas 1 också. Har bara någon skiva kvar i frysen så jag måste handla lite ikväll så att jag kan baka en ny omgång i helgen. Bjussar på receptet om någon är intresserad: Favorit LCHF-limpan 1 bröd (ca 20-25 skivor) 200 g (3dl) linfrö 50 g (1dl) sesamfrö 50 g (0,75dl) hasselnötter 50 g (0,75dl) mandel 50 g fiberhusk 2 tsk bakpulver 1,5 msk brödkryddor 50 g smält smör 1 dl creme fraiche 250 g keso 6 ägg Mixa nötter&frön till ett "mjöl" i mixer, blanda med fiberhusk, bakpulver och brödkryddor. Rör sedan i smör, creme fraiche, keso och äggen och blanda väl. Häll i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 175 grader i ca 60 min (beroende på ugn mellan 60-80 min). Låt brödet svalna lite och ta sedan ur det från formen. Skiva i 0,5cm skivor (typ). Om det är svårt att skiva låt brödet ligga till sig en stund i kylen. Eftersom det är färskvaror i förvaras det bäst i kylen, annars fungerar det alldeles utmärkt att skiva och sedan frysa in. Blir väldigt bra att rosta.[/KURSIV]

Kommentarer

  • 9 januari 2013 11:57
    Tack för tipset, det ska jag testa. Saknar bröd ibland men passar mig noga eftersom det är bröd jag brukar "gå igång på"

Logga in för att skriva en kommentar.