icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
18 januari 2013 10:06

Smaktest: LCHF-Biscotti

[KURSIV]Hyfsad som ersättare för andra småkakor/biscotti/skorpor om man vill ha något att tugga på till kaffet. Jag tyckte bitarna blev stora och har delat dem även på mitten. 7/10 då de naturella i mitt tycke mest kändes som att äta sötmandel smakmässigt. Jag gillar mandel men tyckte nog att de var lite tråkiga. Ska prova att krydda med något nästa gång, kankse kanel eller kakao? LCHF Biscotti ca 20-25 stycken 3½ dl sötmandel (alt 2dl mandelmjöl + 1½ dl sötmandel) 1 dl sukrin 1½ dl BakePro 2 tsk bakpulver 2 ägg Mal 2 dl mandel till mjöl. Grovhacka resterande mandel och blanda sedan alla torra ingredienser väl. Rör ner äggen och blanda till en smet. Låt vila i kylen. Forma degen till 2-3 längder på bakplåtspapper. Platta till längderna (använd kallt vatten till att fukta fingrarna så går det lättare). Grädda mitt i ugn i 175 grader i 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Ta ut plåten under tiden och skär längderna till sneda kakor. Torka kakorna i 100 grader i ugn i ca 35 minuter. Ska förvaras torrt i burk så att de inte blir mjuka.[/KURSIV]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.