icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
14 januari 2013 11:21

Smaktest: LCHF-scones

[KURSIV]Har testat att baka LCHF-scones i helgen efter ett recept jag hittade på en blogg. Halverade receptet och gjorde 2 scones, orkade bara äta 1½ dock. I ärlighetens namn så hade det nog räckt med 1 scone men med Bregott och ost på samt kaffe till lunch så slank det ner en extra halva. Stod mig utan problem fram till sen middag och de var lätta att göra. Hade ingen Keso hemma så jag testade med Cremé Fraiche vilket fungerade utmärkt, borde således gå lika bra med fil eller yoghurt. Något äggig smak vid första tuggan men jag undrar om jag inte hade blandat dåligt för äggsmaken försvann sedan. LCHF scones -smaktest 8/10 5 stycken 2 stora alt. 3 mindre ägg 1 dl keso 1 dl mandelmjöl 0.5 dl pofiber 2 msk kokosmjöl 1 msk sesamfrön 1 msk pumpakärnor 1 msk solroskärnor 1 knapp tsk bakpulver salt Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg och keso. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop de vispade äggen och mjölblandningen. Klicka ut till 5 lika stora bollar. Grädda tills de har fått fin färg, ca 10-15 minuter.[/KURSIV]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.