icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
15 januari 2013 10:46

Smaktest: Nötmüsli

[KURSIV]Solklar 10-poängare. Är gott med bara 2 msk av müslin till naturell yoghurt med färska bär. Knaprig att äta och kryddningen ger en extra touch. Dessutom busenkel att göra även om det tar lite tid att hacka och mäta upp nötter & frön. Jag använder naturella nötter och frön. Bara den totala mängden är hyfsat rätt så kan man blanda hur man vill. Nedan är receptet från min senaste müsli-rostning. Nötmüsli (ca 10 dl som ger typ 40 portioner) 1 dl cashewnötter (halveras) 2 dl hasselnötter (halveras) 1 dl sötmandel (halveras) 1 dl mandelspån 1 dl solrosfrön ½ dl pistagenötter ½ dl pekkannötter 1 dl pumpakärnor 1 dl kokosflingor 2 dl paranötter (grovt hackade) 1 dl hela linfrön 1 msk kanel 1 tsk vaniljpulver Blanda nötter och frön och bred ut på en plåt. Rosta i ugn på ca 175 grader. Beroende på ugn och hur "kraftigt" rostade man vill ha nötterna 10-15 minuter totalt. Rör om ca var 5:e minut. Ta ut plåten och strö på kanel och vaniljpulver, rör sedan om igen. Låt svalna och förvara i lufttät glasburk så de håller sig krispiga.[/KURSIV]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.