icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
9 september 2013 14:12

Vecka 2 –dag 1- 2013-09-09 : Testlagat LCHF Cheesecakeglass

[KURSIV]Vägning imorse visade på -0,6 kg så det går åt rätt håll. Har i helgen ätit lie högt anatal kalorier men nästan inga kolhydrater alls och mår därför ganksa bra just nu. Så makalöst god Cheesecakeglass jag har testlagat i helgen. Försöker ju hitta alternativ som går att äta/ersätta med vid fikande och sötsug och det här var en höjdare. Var lite förutseende och frös in i flera små formar istället så det är lättare att ta ut en liten bit i taget då. LCHF Cheesecakeglass: 10 portioner 3 ägg 3 dl vispgrädde 200 g Philadelphia (naturell) 1,5 dl sukrin strö 0,75 tsk vanilj 1 dl blåbär 1 dl hallon ev lite rivet citronskal Börja med att dela äggen i vitor och gulor. Vispa gulorna ihop med vanilj och sukrinet till en porös smet. Vänd ner Philadelphian och rör till en jämn smet. Rör i bären, de ska gå sönder då det ger både färg och smak. Vispa grädden hårt i en egen bunke och vänd sedan ner den i smeten. Vispa även äggvitorna i en egen bunke till ett hårt skum. Använd en sked och rör försiktigt ned dem i smeten. Häll fyllningen i form och låt stå i frysen i ca 5 timmar. Ta ut formen ca 15-20 minuter innan servering.[/KURSIV]

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.