icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
5 september 2013 13:01
2

Vecka 1 –dag 4- 2013-09-05 Testlagat Mandelvåfflor (LCHF)

[KURSIV]Testade ett nytt recept idag, var sugen på pannkakor men det blev våfflor istället. Hade lite färska hallon som jag mosade ihop med frusna sådana och lite ”florsukrin” och kokade en sylt av. Åts med lite vispad grädde. De var svåra att få frasiga men jag tror att jag plckade ur dem lite för tidigt. Var helt ok som variant på mjöl- våfflor. Receptet är från Anna Hallens bok LCHF för familjen. Mandelvåfflor 2 st 2 msk smält smör 2 ägg 2 msk mandelmjöl 2 tsk fiberhusk 2 krm bakpulver 2 msk vispgrädde ½ krm salt Smält smör till våffeljärnet Smält smöret. Vispa äggen och rör i de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och grädden. Pensla varmt våffeljärn med lite smör, fäll igen locket så att det blir riktigt varmt igen innan du häller i smeten. Grädda tills färgen är gyllenbrun och våfflan lite frasig.[/KURSIV]

Kommentarer

  • 5 september 2013 16:03
    Blev våfflan frasig? typ som en traditionell våffla?
  • 6 september 2013 08:49
    Nja, det beror på hur man ser det. den förata blev riktigt bra men jag tog för lite smet tror jag så den andra blev för mjuk och pöste över eftersom den fick all kvarvarande smet. Tror att jag var för otålig och lyfte bort våfflorna för tidigt. Använde teflonjärnet då jag inte orkade packa upp det gamla. Tycker alltid att våfflorna blir mindre frasiga i teflonjärn. Jag funderade på om man skulle testa att tillsätta lite naturellt bubbelvatten nästa gång, tyckte smeten svällde ganska bra så det borde gå.

Logga in för att skriva en kommentar.