icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Yrlas blogg

824032
Hej
Här skriver jag om mitt liv när det gäller motion o mat och annat. Jag har en målbild, jag har motivationen, en handlingsplan - nu kör jag!
Jag behöver mycket pepp för att orka med det jag har föresatt mig.

Ibland sätter de sex kroniska sjukdomar som jag har käppar i hjulet men jag kämpar vidare igen.

Jag har bokat grubbeltid för mig själv för att inte grubbla hela tiden. Jag tänker på citroneffekten.Läs om det i min presentation hälsn yrla
12 april 2011 12:37
6

Deklarerar o planerar mat inför påsk

nu var det gjort med deklarationen skönt är det ur världen. Nu ska vi hitt på nåt roligare nämligen planera inför påsken vad vi ska äta. ska ta fram min stora pärm med olika recept. Har siktat in mig på en god tårta med choklad så får vi se hur det går med det andra. gubben har beställt grön matjesillsgratäng som vi har varje år med äpple, rödlök, matjesill o massor av örter i o en blandning av ägg etc. Gott med knäckebröd till o ost. Måste kolla om vi har nåt pratvin också - fick det vill jag minnas av en väninna sist vi var ute o åt hon gav mig det i försenad födelsedagspresent. Måste kolla upp detta. Ute regnar det men får bli en tur i regnet ändå i em. hälsn yrla

Kommentarer

  • 12 april 2011 19:25
    hej här kommer receptet ifall det är fler som vill ha det: [FET]grön matejessillgratäng[/FET] 2 burkar matjesill i bitar 200gram, 2 äpplen, 1 rödlök, 2dl creme fraiche ½ dl finhackad dill, 3 msk finklippt gräslök, 1 krm svartpeppar grovt krossad. 4-6 p Häll av spadet från sillen. Lägg matjessillen i en ugnssäker form. Finhacka äpple o rödlök. Lägg hacket över sillen. blanda creme fraichen med det kryddgröna o svartpeppar. Grädda i mitten av ugnen 225 grader i 15-20 min. Servera med kokt potatis, tomater, hårdkokt ägg o hårt bröd. Hälsn yrla
  • 12 april 2011 12:44
    Jag har det tom så förspänt att vår revisor deklarerar - gott när man sitter med gård å företag. Den där sillgratängen lät intressant. Recept? Hälsningar Katri
  • 12 april 2011 12:47
    Bummlan
    Bra gjort att ha deklarerat - det har jag kvar. Yrla, receptet på den matjesgrejen skulle jag vilja ha. Det låter jättegott!!!!! Kan jag få det? Massor med kramar!
  • 12 april 2011 19:34
    Solei
    Tack för att du delade med dig av ett spännande recept! Ja lite "pratvin" smakar gott när man är ledig, har vi tur kan vi sitta ute om vi får lite sol :-) Skönt att läsa att du sakta men säkert blir bättre i axeln, klokt att du tar det lugnt med den sidan. Peppkram till dig!
  • 12 april 2011 19:36
    Hejsan roligt att ni blev glada. Nu har jag lagt in recept i receptbanken här på matdagboken som nytt recept, det skall granskas först o det kan ju va bra o veta hur många kalorier det innehåller, blev 272 kalorier. hälsn yrla
  • 13 april 2011 08:50
    Usch ja, deklarera ... Tack för ditt påpekande häromdagen om min matdagbok... Jag har slarvat med att anteckna. Nu försöker jag göra så ordentligt som möjligt och känner mig lite peppad. Inte minst tack vare dig!

Logga in för att skriva en kommentar.