ute med stavarna igen som gjort nu i 4 veckor
hej
idag kände jag att det skulle gå o gå ut med stavarna igen fastän jag var lite yr men hade stavarna så det gick bra. jag körde 30 min som jag brukar. Tog en kkp te o sedan ut. Det ska ju förbränna bäst på morgonen så det känns viktigast på morgonen att få det gjort.
solen höll på att komma ut när jag var ute 6.44.- 7.15
Innan jag gick ut så la jag havregryn i blöt med kokande mjölk o smör för jag ska göra helgdagsbröd 16 kakor. När jag ätit frukost så hällde jag i mjöl, socker, salt o kardemumma o bakade ihop det hela. Det blir 16 kakor. Nu ligger det på hela bordet o de är naggade o har handduk över sig. Nu ska de jäsa i 30 min sedan steker jag.
Idag ska jag göra wallenbergare till middag.
gubben ska städa halva huset och jag ska se till att den lille städar sitt rum o så ska jag byta i våra sängar.
Igår kunde jag äta sedan på eftermiddagen o nu känns magen bra igen.
I natt sov jag till 1.30 var uppe satt i parin o tog en skorpa o en kkp te o somna igen o sov faktiskt till 5.30 då jag somna om o sov till 6.30. Jag ska sova middag idag.
"man använder tretton muskler när man rynkar pannan men bara två när man ler. Varför ska man anstränga sig i onödan?" obs brödet är inte det jag bakat hittade ingen annan bild på bröd men det är ett platt bröd som man bakar ut tunt.
Hälsn yrla
Kommentarer
-
Jag blir riktigt peppad av dina stavrundor. Undrar om jag inte ska testa en idag. Vädret är verkligen inbjudande. Brödet låter nyttigt och gott. Pepkramar
-
jag ska oxå ta mej ut men jag sov enda till 9 helt otroligt,de var bra att ha eget rum. Bra att du tar dej ut och att du fixar bröd mm du har nån energi endå och de är ju bra. kram
-
Åh, vad skönt att du mår bra igen - magsjuka är ingé kul!!! Härligt med hembakat bröd - jag gör det så sällan tyvärr.... :/ Massa peppkramar till Dig!!
-
Bra gjort att orka ut med stavarna så tidigt. vad är det för slags bröd du bakar? fika eller matbröd?;)
-
Jättebra att du mår bättre. Sådan energi du har fast du varit sjuk precos. Jättebra att du kom ut med stavarna. Brödet verkar intressant. Är det inte någon jäst i? Och ska det stekas på svag eller stark värme?
-
Vad du är duktig med dina stavrundor och brödbaket. Skönt att du blev fri magsjukan det är det värsta man kan ha. H adet gott! Kram M aritha
-
Skönt att läsa att du mår bättre idag. Inget slår hembakat bröd. Äter du det till en kopp te som det är eller? Kram
-
hej tack för alla kommentarer o fina ord. Här kommer receptet på helgdagsbröd: 1 liter vassla /mjölk, 1,5 hg smör, 5 dl havregryn, 2 tsk kardemumma, 1 hg jäst, 1½ dl socker, 1 tisk salt 1 kg mjöl ungefär. Det blir 16 mindre kakor jag lägger två på varje plåt. beredning: lägg havregrynen i en bunke o slå på precis uppkokad mjölk o smör över havregrynen. Låt stå en timme ungefär eller tills det har avsvalnat o det har svällt. rör i det andra sedan. Låt jäsa 30 min. Baka ut på bakplåtspapper o nagga dem. Låt jäsa 30 min o stek i ugnen mitt i ugnen på 225 grader 5-10 min passa dem. Detta recept fick jag på en julfirandekurs på 80-talet där jag också lärde mig göra ost, korv o girlanger o annat kul. hälsn yrla
-
Härligt bröd. Gott att kunna gå på morgonen, jag är för slö till det. Ha en fortsatt bra söndag.
Logga in för att skriva en kommentar.