icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1350263
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
6 maj 2010 21:38
7

10 saker du bör veta om viktnedgång

Ikväll kommer det en dokumentär om vad vetenskapen egentligen säger om viktnedgång. kl 23 på SVT, kunskapskanalen. Skall bli intressant!

Kommentarer

  • 6 maj 2010 22:36
    Det var riktigt intressant! Ska börja proppa i mig kalcium nu.
  • 7 maj 2010 00:14
    tittade på den och det var verkligen intressant. :)
  • 7 maj 2010 07:00
    kentewa
    Ska bli intressant att se på svtplay. 23 är för sent för mig.
  • 7 maj 2010 10:49
    Intressant att de använde matdagbok! Detta rekommenderades enl vetenskapen: Kaloriräkning, matdagbok, högre proteinintag vilket ger längre mättnad, ät mer soppa för viktminskning och stabilt blodsocker, ät mer magra mejeriprodukter eftersom kalcium binder fett och tar med sig fettet ut den naturliga vägen, ät frukost och regelbundna måltider.
  • 7 maj 2010 13:15
    sundasara
    ja, visst var det lärorikt!
  • 8 maj 2010 17:20
    BirtheX
    Informativt och bra program! Byt storlek på tallriken till assiett så ser det mer ut för ögat. Kommer just från Finlandsfärjan. Undvek nogsamt smörgåsbord och variationen där som lurar vår hjärna att vilja ha av allt och äta minst 30% mer än vanligt....
  • 9 maj 2010 17:06
    pralin
    ja de var så bra så nu får man ta till den metoden.pepp

Logga in för att skriva en kommentar.