Glad Påsk!
Hej Vänner!
Nu är det påsk och ännu en högtid fylld med frestelser från flera håll. Maten och motionen har jag redan bra koll på och alkohol har jag skippat sedan många år. Kvar är stressen som jag fortfarande inte helt blivit kompis med än även om jag jobbar ganska hårt på det. Nu är ju stress ingen riktig frestelse i och för sig men ni hänger med vad jag menar. Så det får bli en riktigt lugn och enkel påsk med familjen, då trivs jag dessutom allra bäst.
Kreativiteten har börjat komma tillbaka och jag är igång och skriver och planerar i lagom takt på utveckling av Matdagboken. Det är riktigt roligt men ser till att inte jobba mer än jag bestämt, inte lätt när man väl får feeling (där var en frestele till, de dyker upp lite varstans)
Nyss unnat mig en god och riktigt lyxig sallad här på uteplatsen, gott OCH nyttigt det är grejer det.
Jag och vi på Matdagboken önskar er en riktigt lugn och skön påsk så ses vi här på tisdag igen!
Gillar
Kommentarer
-
Hej Johan. Trevlig påskläsning. Jag har skippat alkohol jag med sen många år. Det känns bra. Jag håller med dig om att det finns frestelser här och var. Idag handlade jag lite påskmat och såg då allt påskgodis. Det var lite frestande men jag föll inte för frestelsen. Jag har inget påskgodis alls hemma. Det känns väldigt bra att avstå helt. Jag ser fram emot när jag börjar tappar kilon.
-
Stressen kan vara nog så svår.
Som jag ser det handlar den mycket om vad vi egentligen känner att vi orkar med och var vi tror att vi borde orka med.
Tveka inte att ta hjälp av oss gamla, och nya, medlemmar om du vill ha lite draghjälp i utvecklingen av MD. Jag är ganska säker på att det finns många idéer hos oss.
Hoppas att du får en bra påsk!
-
Stress är verkligen en fara för mig med, det är så lätt att jag går över mina gränser när alla drar i mig. Jag håller på att lära mig att säga nej, men det går inte alltid när vissa saker hänger bara på mig.
Imorgon har vi påskmiddag här med barn och barnbarn, vi äter kalkon så det blir lätt att äta rätt. En liten bit påsktårta kommer jag nog att äta, men godiset låter jag nog bli.
Glad påsk önskar jag dig också!
-
Tyvärr känner många av oss att kraven på vad vi borde göra bådea i arbetet men också i vardagen ökar och är vi samvetsgranna och ansvarstagande svarar vi ofta med att försöka nå dessa krav och klara av dem. Balans med avkoppling och energigivande aktiviteter är ju det enda som motarbetar detta. Härligt att du har det på agendan denna påsk. Så även här.
En stillsam energigivande påsk till alla på Matdagboken!
-
Hej Johan...så trevligt med ett "påskbrev" från dig ( det enda jag fått dessutom )
Jag är inte heller helt i balans efter att livet vände i november...det pågår en process inom mig fortfarande , vilket skulle kunnat omkullkasta alla mina rutiner....men påskmaten har hittills gått som planerat.
Inget godis alls , trots att maken mumsar. HELA tiden känns det som....
Saltet i sill och sånt ställer till det lite på vågen...men efter alla år vet jag att det binder vätska på mig...som sedan faller bort i samma takt som vardagsrutinerna återkommer.
Var rädd om dig och njut av livet ...dag för dag...timma för timma om det behövs.
Senast uppdaterad 9 april 2023 08:36
-
Denna helgen har bara varit dåliga vanor men jag kommer igen efter alla helgerna.
Glad Påsk
-
Glad påsk till er alla, i efterskott! Jag hoppas ni hade en härlig helg
-
Stressen är en styggelse och påverkar så mycket. Både valet av mat och när och hur mycket vi stoppar i oss samt hur vi sover och hur vi rör om bland hormoner och annat som påverkar oss.. Inte det lättaste att påverka men hittar man vad som triggar så är man en bit på väg..
Logga in för att skriva en kommentar.