icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1349658
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
20 december 2010 19:05
4

Gravar Lax..

Vi passar på här hemma och grava lite lax till julafton. Har gjort detta förr men då med egenfångad regnbågslax, det blev super! Nu blev det dock vanlig odlad Norsk lax. Det är jättenkelt att grava sin egna lax! Till 1 kg lax behöver man: 0,5 dl salt 1,0 dl socker 3 tsk vitpepparkorn. Ett dillknippe. Här finns en enkel video som visar hur man gör: [LANK]http://www.youtube.com/watch?v=A4Z8hQAokHw&feature=player_embedded[/LANK]

Kommentarer

  • 20 december 2010 19:15
    hej åhh det ser gott ut. Det verkar inte så svårt heller o göra. Det borde man prova. hälsn yrla
  • 20 december 2010 20:09
    Gott och enkelt men ack så svårt att skiva snyggt . Brukar lägga på apelsin el lime skivor super gott med apelsin till julbordet
  • 20 december 2010 21:30
    Vilken härlig lax!
  • 21 december 2010 23:11
    Åååå, det är underbart ! Vi har också provat med egenfångad regnbåge, men ingenting slog sommarens underbara gravade öring !!! Vi fiskade i Laisälven och bodde flera veckor i husvagn, då va det fin fint att grava öringen för längre hållbarhet. Tänk en knäckemacka med gravad öring !!! Ops... nu längtar jag till sommarfisket igen :) GOD JUL JOHAN !!!

Logga in för att skriva en kommentar.