icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1350334
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
13 november 2012 20:59
2

Ny bok: Ett sötare blod

Nu kommer boken "Ett sötare blod" där vetenskapsjournalisten Ann Fernholm undersöker vad som ligger bakom dagens kostråd och den hätska fetmadebatten. Klart intressant! Lysna till ett klipp från radio P1 här: [LANK]http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=5342494&play=4252236&playtype=Ljudklipp[/LANK] Mer om författaren Anna Fernholm och boken hittar du här: [LANK]http://ettsotareblod.se/[/LANK]

Kommentarer

  • 13 november 2012 23:34
    Rutgun
    Tack för länken till P1 men länken om boken fungerade inte hos mej. Ja, egentligen blir man förb. att inte forskarna kommit på det här med kolhydraternas inverkan på människokroppen för länge sen. Jag läste härom veckan att LCHF triggade igång gallsten men jag har annan teori. Jag hade väldiga besvär av gallsten före det jag gick ner i vikt och började med LCHF-metoden, men det var vid festliga tillfällen ex.vis när vi skulle fira på jobbet med räksmörgåsar och efteråt kaffe med tårta. Påskfirande hos mina föräldrar med ägg, Janssons frestelse och andra feta rätter plus kaffe med sju sorters kakor odh tårta. Himmel vad sjuk jag var några timmar efteråt! Och inte kom man ihåg detta från gång till gång! Det var inte fettet som orsakade gallbesväret utan kombinationen med kolhydraterna som gjorde att jag fick ont. Jag är helt övertygad om orsaken. Numera äter jag mycket fett men ett minimum av kolhydrater och jag har inte på detta år haft några besvär. Jag tror att jag under mina 25 år före LCHF kunnat undvika gallbesvär om jag vetat om kolhydraternas inverkan på matsmältningen. "Tack" för uppmaningen om 6-7 skivor bröd om dagen kära "Uppfostringsverket"! Mitt återstående liv kommer hädanefter att levas utan överdrift av kolhydrater!
  • 14 november 2012 07:18
    aregnisw
    Väldigt intressant jag lade upp det på Facebook så alla kan läsa om dom nu gör det. Själv visste man ju om det här men folk i allmänhet vräker ju i sig bakverk och sockerbomber till förbannelse. Tack för den här länken Johan.

Logga in för att skriva en kommentar.