Tisdag = Fiskdag!
Hej vänner!
Vet ni varför det serveras fisk på just tisdagar?
Förr i tiden var fiskare, precis som de flesta andra, religiösa och jobbade därför inte på söndagar. Därför fanns det ingen färsk fisk på marknade förrän på tisdag morgon.
Passar på att tipsa om en mycket god fisksoppa, Bouillabaisse.
Kcal: 249 / portion
Fett: 9 gram
Protein: 26 gram
Kolhydrater: 14 gram
Smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
-
Johan, när jag var liten, var det fiskdag på onsdagen! Vi bodde inte vid kusten, så tisdagen var väl fraktdag. Jag fick alltid gå till fiskaffären, det var min lott. Därför kommer jag så väl ihåg det!! Du plockade fram ett roligt minne, tack!
-
Jag började med fisk på tisdagar för att när jag fastade måndagar, så var jag jättesugen på fisk efter fastan. Oftast i ugn som är smidigt att laga och väldigt gott
-
Fisk i ugn är både enkelt och gott! :-)
-
Jag älskar stekt fisk i mandelmjöl som man steker i mycket smör och brukar ha varm broccolisallad till med creme fraiche och fransk senap väldigt gott.
-
Vi åt fisk igår...måndag....dock från frysen.
Stekt i smör med äggsmör till. Mums 😋
Dock är mitt favoritrecept Broccolifisk. Inget slår den.
Ps. Bra tips med mandelmjölet aregnisw .ds
-
Fiskaffären är fortfarande stängd på måndagar för att de inte fiskar på söndagen...
-
Det har jag inte tänkt på, men ambitionen är att äta fisk i någon form en, helst två, gång/er i veckan.
Idag var det tänkt att vi skulle äta torsk med äggsås, men orken tröt när jag kom hem från några timmar på förskolan, så det får bli en lite senare lunch i morgon i stället
Receptet du länkade till får nog bli en liten förrätt till lite lyxigare middag på lördag vid nya matsalsbordet
-
Åt lax idag... älskar fiskrätter, Bouillabaissen verkar jättegod, den ska jag prova.
Tack Johan
Logga in för att skriva en kommentar.