icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1351236
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
30 oktober 2011 13:32
11

Vegetarisk 4-veckors LCHF Meny!

Nu släpper Matdagboken.se äntligen en vegetarisk 4-Veckors LCHF Meny. Menyn innehåller varken kött eller fisk. Dock innehåller den ägg och mjölkprodukter och passar därför dig som är Lakto-ovo-vegetarian eller Demi-vegetarian. [FET]Passar även köttätare[/FET] Menyn passar även dig som inte är vegetarian men vill dra ner på köttintaget av olika anledningar. Det går alldeles utmärkt att kombinera den vegetariska menyn med vår andra LCHF meny som innehåller kött och fisk, vilket i så fall skulle innebära hela 9-veckor med LCHF mat! [FET]Vegetarisk 4-veckors LCHF meny - Genomsnittlig energifördelning[/FET] Fett: 80 E% Protein: 15 E% Kolhydrater: 5 E%

Kommentarer

  • 31 oktober 2011 09:46
    Hej Sandy! Jag vet att det finns några som är kritiska till vegetarisk LCHF, just därför är det extra kul att visa att det visst går att äta LCHF och vara vegetarian :-) Frukost: [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=5870[/LANK] Lunch: [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=5857[/LANK] Middag: [LANK]http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=6086[/LANK] Mvh Johan
  • 30 oktober 2011 17:27
    SandyC
    Hej! Jag är väldigt intresserad av den här menyn, men innan jag betalar för den så undrar jag om man inte kan få ett exempel på en dag så jag vet hur du tänker? Väldigt många är mycket kritiska till vegetarisk LCHF så skulle gärna vilja veta vad jag betalar för.
  • 31 oktober 2011 10:57
    Tack Johan, mitt hjärta flödar över av glädje! Kan du göra en veganmatsedel också, så vore det fantastiskt! Det är väl en utmaning!
  • 31 oktober 2011 15:03
    Visste väl att du skulle gilla det Viveka! Ska se när vi plockar fram veganmenyera, vilket dock inte blir någon LCHF..
  • 31 oktober 2011 18:55
    Toppen i alla fall! Tack, jag väntar otåligt!
  • 2 november 2011 08:27
    SandyC
    Tack för exemplen! Ser jättegott ut! :)
  • 21 december 2011 21:16
    Vilken tur att jag klickade runt här på MD! Jag är vegetarian och testade LCHF 2 veckor i somras och mådde väl och minskade något i vikt, men fantasin tröt till slut och jag åt ganska ensidigt, så jag tröttnade och gav upp. Men nu har jag läst igenom den här 4-veckorsmenyn, den är ju så bra! Och dessutom tänka på resterna från tidigare dagar och ta med dem i menyn som lunch t ex, det är ju superbt! Jag ska de första 4 veckorna nästa år följa menyn till punkt och pricka, så att jag får en riktig rivstart på min viktresa. Tack för att du gjort denna speciellt för oss vegetarianer, tack! Jag är så glad!! (och tänk att slippa behöva "tänka själv" vad man ska ha till middag..) Lyxigt!
  • 6 juli 2012 19:47
    Hur får man tag i den?
  • 23 juni 2014 17:38

    Jag ska nu börja men  jag känner mig ganska förvirrad. Jag skulle vilja gå ner i vikt och testa om jag får mindere migränanfall. Jag är veggis och kan tänka mig att äta ägg och mjölprodukter äter jag. Men hur mycket kohydrater får jag äta? Tack om du kunde eller någon kunde svara.

     

  • 27 juni 2014 12:27

    Hej Lesolell!

    Hittade din fråga här idag, det är bäst att du kontaktar Jessica som är kostrådgivare och är grym på LCHF. Du hittar henne om du klickar här..

     

    Trevlig helg!

  • 27 januari 2017 17:56

    Låter spännande! Men eftersom jag inte har tillgång till vegetarisk snabbmat som t ex quorn (bor utomlands), så skulle jag gärna vilja veta hur den är uppbyggd innan jag slår till. Jag menar alltså inte i detalj, utan bara om det är specifik färdigmat som ingår eller om det är baserat på naturliga ingredienser.

Logga in för att skriva en kommentar.