icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1349652
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
14 maj 2012 10:11
6

Felix byter ut socker mot stevia i ketchup

Ketchuptillverkaren Felix blir först ut med att byta ut socker mot stevia i deras ketchup. De erbjuder nu en sockerfri ketchup, grattis alla sockerjägare och ketchupälskare! Mer om ketchup stevia: [LANK]http://www.procordia.se/Vaara-produkter/Produktinformation?id=19929[/LANK] / Johan

Kommentarer

  • 14 maj 2012 10:18
    Kanon!!!
  • 14 maj 2012 10:21
    ubdra vad för konserveringsmedel dom använt istället, det var ju därför man började sockra tex ketchup för att konservera det :/
  • 14 maj 2012 10:25
    Rapchic: Hehe, ja hur man än vänder sig har man häcken bak som det heter! :P Men den vanliga varianten lär väl finnas kvar antar jag :)
  • 14 maj 2012 10:36
    för mig spelar det inte så stor roll då jag extremt sällan äter ketchup (inte ens 1 gång/månad) då jag vill ha tomatsås så gör jag egen, utan socker och konserveringsmedel men då äter man ju upp den också ;) Jag tänkte bara att om dom vill göra den nyttigare så vet jag inte om dom lyckats. @sksksk, jag tvivlar att dom inte ersatt sockret med nått annat som konserverar då ett långt "shelf life" är viktigare för felix än vår hälsa.
  • 14 maj 2012 10:50
    Halfdevil
    Om man inte äter ketchup i mängder så känns det som en rätt onödig pryl. Dessutom lär den med alla säkerhet kosta betydligt mer äv vanlig ketchup. Personligen tycker jag deras variant med mindre socker och salt är ett bättre val och godare än den vanliga, även om jag oftast köper heinz. :) Stevia varianten verkar konserveras med citronsyra.
  • 14 maj 2012 11:10
    lflickan
    Är stevia så bra egentligen? Eller själva stevian är kanske bra men jag kollade på lite olika sötningsmedel med stevia och där var en drös andra saker med och ibland bara 5 % stevia. Är det naturlig stevia eller kemiskt framtagen stevia som används i alla steviasötade produkter?

Logga in för att skriva en kommentar.