Margarin årets matbluff!
Hej Vänner!
Har ni sett att margarinet LÄTTA har blivit utsett till årets största matbluff? Vad föredrar du, margarin eller smör?
Gillar
Kommentarer
-
Steker i smör och använder Bregott på smörgåsen. Inga lightprodukter här inte!
-
Steker i rapsolja och har Flora mjölkfri på mackan.
-
Alltid riktigt smör i matlagningen, rapsolja i salladen (har försökt lära mig tycka om olivolja men har gett upp det)
Senast uppdaterad 23 januari 2019 15:03
-
Rapsolja eller olivolja om jag steker något. Philadelphia e dyl på smörgås, håller med Maire om bordsmargarinets vara eller inte vara.
Försöker öht skära ner på animaliska produkter, av uppenbara skäl!
-
Här är en artikel som inte är bakom en betalvägg
"På förpackningen lyfter tillverkaren på flera ställen fram rapsolja, i både text och bild. I själva verket innehåller den dock mer palmolja än raps, vilket endast framgår med liten text i ingrediensförteckningen på produktens baksida.
– Det är uppenbart att tillverkaren vet att konsumenter av olika skäl inte vill köpa palmolja. Därför undviker man in i det längsta att nämna detta, säger Björn Bernhardson.
På förpackningen lyfts även kärnmjölk fram, vilken endast utgör fem procent av innehållet."
-
Här kommer inga light-produkter innanför tröskeln. Smör och olivolja till matlagning och Bregott på ostbiten
-
Steker i smör
sallader lite olivolj
på fröknäck Bregott ”brynt” ( brun färgsättning på förpackningen )
😀
-
Smör, rapsolja, olivolja, kokosolja, inga konstigheter här inte
-
Rapsolja och smör är det som gäller här
-
Bregott på mackan men steker gärna i flytande margarin, becel. Verkar inte vara fullt så illa som Lätta ingen palmolja i alla fall. men tillverkas tydligen i samma fabrik, så vad vet man.
Senast uppdaterad 23 januari 2019 18:43
-
Jag har sparat en artikel från Aftonbladet för ett antal år sedan. Håll till godo!
"Macka med margarin – en ren kemisk sörja
Numera bojkottar Aftonbladets Karin Ahlborg margarin.
Vad sägs om en riktig smaskig, kemisk sörja på mackan?
Inte hemma hos mig.
Jag har slängt allt vad margarin - utom Bregott - heter sedan jag lärde mig hur margarin egentligen görs.Vi i Sverige har världens högsta konsumtion av margarin.
Förmodligen för att vi tror att vi är hälsosamma som äter lättmargarin och undviker smör.Men det finns ingenting, absolut ingenting som talar för att det skulle vara bra med margarin.
Tvärtom är det en helt konstgjord produkt med rätt äckliga kemiska processer inblandade.
Vad sägs om det här:
Den vegetabiliska oljan utvinns ur frön, i vissa fall med hjälp av extraktionsbensin.
Man behandlar oljan med fosforsyra och lut.
Man bleker oljan för att få bort den naturliga färgen.
All naturlig smak och lukt tvättas ur oljan.
Om fettet härdas - så att den flytande oljan blir fast - används nickel.
Om fettet istället "omestras" för att bli fast, slås fettmolekylerna sönder och sätts ihop på ett slumpmässigt och inte alls naturligt sätt.
Om det behövs delas fettet upp i olika smältpunkter med hjälp av lösningsmedel.
Sedan är det bara att färga och smaksätta margarinet så att det blir så likt smör som möjligt."Senast uppdaterad 23 januari 2019 19:08
-
Smör till bakning, smör och rapsolja på mackan och steker i flytande smör och raps. Vi har slutat helt med lightprodukter här, och äter fullfett på mejerivaror utom mjölken som är mellanmjölk🙂
-
Äkta smör ska det vara. 🤗🤗
-
ja äkta vara ska de vara
-
Smör i alla former. Olja ibland. Gott !😋
Logga in för att skriva en kommentar.