icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Johans blogg

Medelhavskost 86 kg 85 kg 1350513
Jag heter Johan Tenfalk och det är jag som är grundare av Matdagboken.se som jag drivit i över 16 år. Jag är diplomerad coach (baserad på ICF:s kärnkompetenser), kostrådgivare, Hälsocoach och hälsoprofilsbedömare, utbildad på Paulúns Näringscenter, Idrottsfolkhögskolan Lillsved, Polhage&Lundberg, samt HPI Nordic.

Lite om mig: Jag bor i Malmö tillsammans med min hund Shiva. Har själv gjort stora livsstilsförändringar för ganska många år sedan, bl.a. inom kost, motion och andlighet. Gillar att laga hälsosam mat och att röra på mig - Då mår jag extra bra! Jag älskar att träffa nya människor, hjälpa folk må bättre på olika sätt och att resa.

"A year from now you will wish you had started today."~ Karen Lamb."

😀
13 november 2016 13:17
9

Pizza på en söndag

Hej Vänner!

Måste tipsa er om den här klassiska LCHF-pizzan som vi gjorde häromdagen, den blir tom godare än en vanlig pizza! Håll till godo och ha en härlig söndag, med eller utan pizza! smiley

384999ec-3064-42cc-b02d-d04c938b626f.jpg

LCHF-Pizza med färska champinjoner och salami.

Tilllagningstid: 30 min
Kcal: 450 / portion
 

Energifördelning (en portion):
Fett: 35 gram
Protein: 26 gram
Kolhydrater: 6 gram

Ingredienser till 4 port:
4,0 st Ägg ekologiskt rått
2,0 msk Fiberhusk
1,0 tsk Bakpulver
0,8 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
100,0 gram Mozzarella ost fett 20 %
1,0 nypa Salt
50,0 gram Champinjoner
100,0 gram Salami svensk fett ca 33%
12,0 cocktail Tomat
1,0 Nypa Svartpeppar
1,0 Nypa Oregano
30,0 gram Ruccolasallat
0,5 burk Tomater krossade konserv m lag
2,0 klyfta(or) Vitlök
3,0 dl (riven) Ost hårdost fett 28%

Gör så här:

1. Börja med att göra pizzabotten: Vispa äggen poröst. Vispa därefter ner grädde, fiberhusk, bakpulver och en nypa salt. Blanda sist i mozzarellaosten och låt sedan stå i ca 5 min.

2. Platta sedan ut degen på en ugnsplåt. Använd bakplåtspapper och blöt gärna händerna så är det lättare att platta ut pizzadegen över hela plåten.

3. Grädda pizzabottnen ca 15 min i 175 grader.

4. Tag ut och låt vila några minuter. Fördela sedan lagom med krossade tomater över pizzabottnen och lägg på den rivna osten.

5. Pressa över färsk vitlök och lägg på öviga ingredienser utom ruccola och hälften av cocktailtomaterna.

6. Grädda i 250 grader i ca 10 min eller tills osten smält och pizzan ser klar ut.

7. Tag ut pizzan ur ugnen och fördela den färska ruccolan och resterande cocktailtomater. Krydda med önskad mängd oregano och servera direkt.

8. Smaklig måltid!

 

Variationstips:
Går att variera i all oändlighet, bara fantasin sätter gränserna!

 

Länk till receptet om du vill lägga in det i din matdagbok:

LCHF-Pizza med färska champinjoner och salami.

Gillar

Kommentarer

  • 13 november 2016 18:26
    Bella50

    Tack för tipset. Det var ett tag sen jag gjorde pizza. Ska testas i veckan. 

    Idag gjorde jag din "krämiga Kålpudding"...såå enkel och god.

    En repris kommer snart hos mig. Vi  älskar kål. Tack och ha en fin Farsdags-kväll 👍

  • 13 november 2016 19:19
    aregnisw

    Tack för ett fint recept på pizza det skulle vara kul att prova.

  • 13 november 2016 22:54

    gjorde den idag, jättegod smiley

  • 14 november 2016 10:04
    Jessand

    Gör min pizzabotten på ost, ägg, blomkål och kryddor också jättegottsmiley Men ska pröva denna också nu.

  • 14 november 2016 11:46
    ulla165

    Tack för tipset! Det blir pizza nästa vecka på onsdagen - sonen kommer hem från Berlin. Jag gjorde sist pizzabotten med blomkål i men den blev inte riktigt populär... svårt om man inte gillar blomkål...

  • 14 november 2016 12:42

    Ja ni måste prova denna, riktigt gott! 😀 Ska testa med blomkål också.

  • 16 november 2016 14:58
  • 18 november 2016 14:37
    gittan52

    Johan; jag ska göra denna pizza idag. Men jag gissar att bakpulvret ska i samtidigt som fiberhusken...

  • 18 november 2016 14:39

    Vad kul Gittan! Ja, det stämmer. Trevlig pizzakväll! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.